Iskal sem idejo za nekaj sladkega, primernega za toplejše dni. Med brskanjem po shrambi in hladilniku prišel na idejo, a rezultat je osvežujoča skutina torta brez peke.
torta premera 26 cm |
10 minut |
Kaj se potrebuje za torto brez
pečenja?
PODLOGA
230 g polnozrnatih piškotov s koščki čokolade
3 zvrhane žlice masla
NADEV
1 kg nepasirane skute
250 ml sladke smetane
300 g piškotov išlerji
5 žlic sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
DEKORACIJA
150 g jagod
200 g piškotov išlerji
100 g rumovih kroglic
PRIPRAVA
Polnozrnate piškote s koščki čokolade, s pomočjo dlani, zdrobimo. Dodamo maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi.
Nato dobro premešamo.
Zmes stresemo v klasičen okrogel pekač za torto (premer 26 cm). Enakomerno razporedimo po celotni površini.
V skledo stresemo skuto, kristalni in vanilijev sladkor ter prelijemo s sladko smetano. Dodamo grobo zdrobljene piškote in premešamo.
Skutin nadev stresemo na podlogo iz polnozrnatih piškotov. Nadev enakomerno razporedimo po pekaču.
Torto v pekaču postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
PRIPOROČILO
TORTO SHRANITE V HLADILNIK ČEZ
NOČ. NAMREČ, DOBRO OHLAJENA SKUTINA TORTA BO PONUDILA ŽAMETEN IN OSVEŽUJOČ
OKUS!
Dobro ohlajeno skutino torto odstranite iz pekača.
Torto okrasite z išlerji, celimi jagodami in rumovimi kroglicami.
Ni komentarjev
Objavite komentar