Preprosta in okusna ideja za večerni prigrizek ob vinu ali pivu.
4 osebe |
40 minut |
Kaj se potrebuje za preprost in
slasten večerni prigrizek?
1 zavitek sveže valjanega listnatega testa (275 g)
200 g svinjskega stegna
en kos podolgovate kumare
eno rumeno papriko
ena manjša čebula
en paradižnik
eno pest svežih zelišč (zelena in rdeča bazilika, peteršilj)
tri žlice sezamovih semen
40 g naribanega parmezana
sol
tribarvni grobo mleti poper
balzamično omako >>> RECEPT
PREDPRIPRAVA
Listnato testo razvijete in s pomočjo vilice nekajkrat prebodete.
- svinjsko meso narežete na majhne kocke
Svinjsko meso lahko nadomestite
s puranom, piščancem, tuno ali pa uporabite le zelenjavo.
- kumaro operete in narežete na majhne kocke
- papriko očistite, operete in narežete na majhne kocke
- čebulo očistite in grobo sesekljate
- paradižnik operete in narežete na majhne kocke
SESTAVLJANJE IN PEKA
Testo položite na pekač, ki ste ga prekrili s peki papirjem.
Testo, enakomerno po celotni površini, potrosite z narezanim mesom, kumaro, papriko, čebulo in paradižnikom. Nato potrosite še s parmezanom, sezamom ter začinite s soljo in poprom.
Pekač položite v ogreto pečico na 185°C, za 32 minut.
Večerni prigrizek pustite nekaj minut, da se umiri. Nato narežete na poljubne kose, potrosite z listi svežih zelišč in pokapate z balzamično omako.
Ni komentarjev
Objavite komentar