Preprosta torta z okusno arašidovo kremo.
3-4 osebe |
130 minut |
Kaj potrebujete za slastno
kremasto naslado?
receptura za pekač premera 12,5 cm
TESTO
2 jajci
2 žlici kristalnega sladkorja
2 žlici moke, tip 500
1 čajna žlička pecilnega praška
2 žlici mleka
1 žlica olja
1 zvrhana žlica sladkorja v prahu
2 zvrhani žlici mešanih semen (pinjole, sončnična in bučne semena)
KREMA
250 ml sladke smetane
20 g želatine fix (1 zavitek, instant pripravek z želatino)
100 ml mleka
2 zvrhane žlice arašidovega masla
1 žlica vanilijeve arome
2 1/2 žlice kristalnega sladkorja
PRIPRAVA BISKVITA
V skledo ubijemo jajci. Dodamo kristalni sladkor. Nato z električnim mešalnikom, na najvišji hitrosti, stepamo 10 minut, da zmes naraste za trikrat oz nastane kremasta.
Kremasti zmesi prilijemo mleko in olje ter premešamo. Nato postopamo umešamo moko, kateri smo primešali pecilni prašek.
Odrežemo kos peki papirja in nanj narišemo dva kroga, premera pekača (12,5 cm) in trak dolžine 38 cm ter širine 5 cm.
S pomočjo vrečke za brizganje, z biskvitno zmesjo, zapolnimo kroga in začrtan trak.
Potrosimo s sladkorjem v prahu ter en krog in trak potrosimo z mešanimi semeni.
Postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 8 minut.
PRIPRAVA KREME
V posodo nalijemo sladko smetano in na pol stepemo. Nato prilijemo mleko, arašidovo maslo, kristalni sladkor in vanilijevo aromo. Premešamo, da se sestavine dobro povežejo.
Dodamo želatino fix in s pomočjo električnega mešalca mešamo toliko časa, da nastane gosta krema.
Pečen biskvit odstranimo iz peki papirja. Trak biskvita obložimo po notranji strani pekača za mini torto. Nato vanj položimo krog biskvita brez semen.
V obložen pekač stresemo pripravljeno kremo in po potrebi poravnamo.
Pokrijemo s krogom biskvita, ki je posut s semeni.
Postavimo za dve ure v hladilnik.
Dobro ohlajeno torto odstranimo iz pekača in razrežemo na poljubne kose.
NASVET
Če želite pripraviti torto klasične velikosti, recepturo pomnožite s 3. Prilagodite tudi velikost narisanih krogov in traku.
Ni komentarjev
Objavite komentar