Preprosta in hitra ideja za domači kruh.
4 osebe |
90 minut |
Kaj potrebujete za okusen domači
kruh?
400 g bele moke, tip 500
100 g ostre moke, tip 400
1 zavitek suhega kvasa (7 g)
400 ml mlačnega mleka
2 žlici kisle smetane
150 g mešanih semen (sezam, bučna in sončnična semena)
2 žlici sezamovih semen
1/2 žlice soli
1 čajna žlička sladkorja
1 žlica olivnega olja
margarina za peko
PRIPRAVA
V skledo stresemo suhe sestavine (moka, kvas, sol, sladkor, mešana semena). Nato prelijemo z mešanico, ki jo pripravimo iz mlačnega mleka, kisle smetane in olivnega olja.
S pomočjo lesene žlice dobro premešamo (4 min).
Skledo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 20 minut.
Podolgovat pekač za kruh premažemo z margarino in potrosimo s semeni sezama. Nato stresemo testo za kruh v pekač in ga enakomerno poravnamo po celotni površini pekača.
Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 15 minut.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 175°C, za 30 minut. Nato povečamo temperaturo pečice na 185°C in pečemo še 20 minut.
Pečen kruh stresemo na leseno desko, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati, da se ohladi.
Ni komentarjev
Objavite komentar