Osvežujoči okusi za razvajanje.
TESTO
400 g moke, tip 500
1 zavitek suhega kvasa (7g)
200 ml mlačne vode
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička sladkorja
2 jedilni žlici olivnega olja
NADEV
3 zvrhane žlice lešnikovega namaza (nutella)
3 banane
10 jagod
2 nektarine
80 g bele čokolade
PRIPRAVA
V posodo presejemo moko, dodamo suhi kvas, sol in sladkor.
Moki z dodatki prilijemo mlačno vodo, olje ter s pomočjo lesene
žlice mešamo in gnetemo približno 4 minute, da dobimo "testni cmok".
"Testni cmok" stresemo na pomokano površino, s
pomočjo pesti dobro pregnetemo (4 minute) in nato oblikujemo hlebček.
Hlebček položimo nazaj v posodo, pokrijemo s kuhinjsko krpo
in pustimo počivati 25 minut.
Vzhajano testo enakomerno razvaljamo, na debelino pol centimetra.
Testo enakomerno premažemo z lešnikovim namazom. Nato potrosimo s tankimi rezinami banan.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 200°C, za 15 minut.
Pečeno podlogo potrosimo s tankimi rezinami jagod in kockami nektarine.
Vse skupaj potrosimo z grobo nastrgano belo čokolado.
Razrežemo na poljubne kose in serviramo.
Ni komentarjev
Objavite komentar