Preprost za pripravo, sočen in okusen pirin kruh je odlična ideja za zajtrk. Odlično se poda tudi k suhim mesninam, ribjim jedem...
Kaj se potrebuje za okusen kruh,
ki je preprost za pripravo?
500 g pirine polnozrnate moke
150 g suhih brusnic
2 čajni žlički soli
1 čajna žlička kristalnega sladkorja
1 zvrhana žlica sode bikarbone
500 g kefirja
3 zvrhane žlice kisle smetane
maslo za pekač
PRIPRAVA
Suhe sestavine stresemo v posodo (moka, brusnice, sol, sladkor, soda bikarbona) ter s pomočjo lesene žlice premešamo.
Suhi mešanici za pirin kruh dodamo kislo smetano in prelijemo s kefirjem. Nato z leseno žlico dobro premešamo (4 minute).
Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 30 minut.
Zmes za polnozrnati kruh stresemo v pekač, ki smo ga premazali z maslom.
Po potrebi, testo poravnamo.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 50 minut.
Pečen kruh stresemo iz pekača, pokrijemo s kuhinjsko krpo in počakamo, da se ohladi.
Ni komentarjev
Objavite komentar