Sočen in okusen kos mesa v kombinaciji s pomarančo in medom je popolna ideja za kosilo, na sončen dan.
Kaj se potrebuje za sočno in okusno glavno jed?
250 g svinjske ribice v kosu
2 pomaranče
4 cvetove brokolija
100 ml belega vina
1 žlica cvetličnega medu
sol
tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
Priloga: GRAHOV PIRE
250 g graha
1 žlica masla
sol
tribarvni grobo mleti poper
PRIPRAVA POMARANČ: Pomaranče olupimo tako, da odstranimo lupino agruma in belo povrhnico. Nato odstranimo koščice in narežemo na manjše kocke. |
POSTOPEK PRIPRAVE
Svinjsko ribico natremo s soljo in poprom ter pokapamo z olivnim oljem. Nato jo položimo v vročo kozico in popečemo na vseh straneh, da dobi zlato-rjavo barvo.
Meso pokrijemo s kosom alu folije.
Kozico postavimo v ogreto pečico na 190°C, za 20 minut.
Kozico postavimo na dovod toplotne energije, odstranimo folijo.
Svinjsko ribico prelijemo s cvetličnim medom. Ko med steče iz mesa, zalijemo z belim vinom ter dodamo brokoli in koščke pomaranče.
Na najmanjšem dovodu toplotne energije kuhamo 10 minut. Večkrat obrnemo meso in premešamo.
GRAHOV PIRE
Grah stresemo v kozico, začinimo s soljo in poprom ter zalijemo z vodo. Nato skuhamo.
Grah odcedimo, dodamo maslo ter s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.
Po potrebi začinimo še s soljo.
SERVIRANJE
Na servirnem krožniku naredimo posteljico iz grahovega pireja. Nato obložimo z rezinami svinjske ribice in pokapamo z omako.
Ni komentarjev
Objavite komentar