Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Grški krofi

0
Grški krofi, ki so poznani tudi kot loukoumades, loukmades (na Cipru) in lokma (v Turčiji) so preprosta sladka naslada, ki se prileže tudi na sončne dni. Gre za ocvrto testo, ki ga prelivajo s sladkornim sirupom ali medom v kombinaciji s cimetom ter na koncu posujejo s sezamom ali orehi.


Kaj se potrebuje za pripravo preproste sladice?

TESTO
1 čajna žlička suhega kvasa
1 skodelica mlačne vode (skodelica - merica 250 ml)
2 jajci
1 zvrhana žlica kristalnega sladkorja
1/2 čajne žličke soli
2 skodelici moke (skodelica - merica 250 ml)
OSTALO
250 ml orehovih jedrc
150 ml cvetličnega medu
sok ene limone
1/3 čajne žličke cimeta
olje za cvrtje


PRIPRAVA

V posodo ubijemo jajci. Dodamo sol in kristalni sladkor ter vodo. 

S kuhinjsko metlico dobro premešamo.
"Mokremu delu" testa dodamo moko in suhi kvas. 
Vse skupaj dobro premešamo. Skledo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
V vroče olje, s pomočjo naoljene žlice, polagamo žličnike. Ko del v olju dobi zlato rjavo barvo, obrnemo in ocvremo še drugo stran.
Ocvrte krofe položimo na papirnato brisačo, da se odteče odvečno olje.
Grške krofe položimo na servirno posodo in prelijemo z mešanico medu, cimeta in limoninega soka. Na koncu jih potrosimo z orehi.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo