Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kokosova pita

0
Kaj se potrebuje za okusno pito?
KRHKO TESTO
350 g moke, tip 500
200 g margarine za peko
1/3 čajne žličke soli
40 ml hladne vode (4 žlice)
NADEV
1 kozarec kokosovih kock v kompotu (500 g)
1 konzerva kokosovega mleka (400 ml)
3 zvrhane žlice jedilnega koruznega škroba (gustin)
2 žlici vanilijeve arome
OSTALO
3 žlice kristalnega sladkorja
3 žlice kosove moke
margario za mazanje pekača


PRIPRAVA


V skledo stresemo moko. Dodamo sol, koščke margarine in vodo. S pomočjo dlani pregnetemo in zmešamo v testno kepo.

Krhko testo zavijemo v PVC folijo in postavimo za pol ure v hladilnik.


Testo razvaljamo na debelino pol centimetra. Nato s testom obložimo pekač (premera 25 cm, višine 3 cm), ki smo ga premazali z margarino in potrosili s kristalnim sladkorjem.
Testo s pomočjo vilic, po dnu, nekaj krat prebodemo. Nato ga prekrijemo s PVC folijo in odprtino zapolnimo z lečo (uporabite lahko tudi čičeriko, fižol ali riž)

Pekač postavimo za 35 minut v pečico, ogreto na 185 °C.  
Pečeni podlogi za pito odstranimo lečo s PVC folijo. Nato podlogo odstranimo iz pekača.
Preostanku testa primešamo kokosovo moko in razvaljamo, na debelino pol centimetra. Potrosimo s kristalnim sladkorjem.

Postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 8 minut.
Ko se kos testa ohladi, ga s pomočjo rok zdrobimo.
V kozico nalijemo kokosovo mleko in kokos kocke s tekočino. Ko zmes zavre, prilijemo jedilni škrob, ki smo ga raztopili v nekaj žlicah hladne vode. Ob stalnem mešanju, kuhamo 3 minute.

Kuhanemu nadevu primešamo vanilijevo aromo.
Kokosov nadev stresemo v podlogo za pito in po potrebi poravnamo.

Pito postavimo za dve uri in pol ali čez noč v hladilnik.
Tik pred serviranjem pito potrosimo z zdrobljenim krhkim testom, ki smo mu primešali kokosovo moko in potrosili s kristalnim sladkorjem.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo