Preprosta za pripravo in okusna solata je kot nalašč za poletne dni.
2 srednje veliki glavi zelene solate - ledenka
1 konzerva rdečega fižola (400 g)
1 konzerva koruze (400 g)
olivno olje
PRELIV
3 žlice majoneze
3 žlice sojine omake
4 žlice temnega balzamičnega kisa
1 zvrhana žlica suhih zelišč za solatni preliv
2 stroka sesekljanega česna
PRIPRAVA
Solati ledenka odstranimo zunanje liste in odrežemo storž, ki gleda iz solatne glave.
Nato jo prerežemo na štiri dele.
Kose solate pokapamo z olivnim oljem ter jih na vseh straneh popečemo, 6 minut (vsaka stran 2 minute).
Koruzo in rdeči fižol operemo pod tekočo vodo ter dobro odcedimo.
Nato razdelimo na štiri servirne krožnike.
Po dva kosa popečene solate položimo na mešanico fižola in koruze.
SOLATNI PRELIV
Sestavine iz recepture za solatni preliv, stresemo v posodo in dobro premešamo.
Pred serviranjem solatne krožnike pokapamo s solatnim prelivom.
Za vse ljubitelje solat pa še nekaj receptov. Jih je že več kot 60... TUKAJ
Ni komentarjev
Objavite komentar