Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Slivova pita z orehi

0
Kombinacija sliv in orehov, ponuja prav osvežujoč okus za poletne dni.

Kaj se potrebuje za okusno slivovo pito z orehi?
TESTO
125 g margarine
3 jajca
3 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
3 zvrhane žlice kisle smetane
4 žlice pirine polnozrnate moke
250 ml orehovih jederc
1 čajna žlička soda bikarbone
NADEV
1 kg sliv
2 žlici margarine
4 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
2 zvrhani žlici jedilnega koruznega škroba (gustin)
OSTALO
margarina za pekač
kristalni sladkor za posip pekača


PRIPRAVA

Jajcem dodamo kristalni sladkor in s pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, stepamo toliko časa, da zmes naraste za trikrat oz. nastane kremasta zmes (cca 8 min).

Zmanjšamo hitrost mešalnika in primešamo raztopljeno margarino ter kislo smetano. Dobro premešamo. Nato, na rahlo, v zmes umešamo še mešanico moke in sode bikarbone.
Biskvitno zmes stresemo v okrogel pekač (klasičen pekač za torto - premer 25 cm) , ki smo ga namazali z margarino in potrosili s kristalnim sladkorjem. 

Potrosimo z orehi.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 35 minut.
Slive operemo pod tekočo vodo, osušimo in odstranimo koščice. Nato jih stresemo v kozico ter dodamo kristalni in vanilijev sladkor ter margarino. Pražimo 12 minut.

Pražene slive prelijemo z jedilnim škrobom, ki smo ga raztopili v nekaj žlicah hladne vode.

Ob stalnem mešanju kuhamo 3 minute.
Slivov nadev prelijemo preko biskvita in po potrebi poravnamo.

Pekač s slivovo pito postavimo v hladilnik za 3 ure.

NASVET
Priporočam, da slivovo pito shranite v hladilnik čez noč. Namreč, dobro ohlajena pita ponuja pravo in okusno kombinacijo naravne kislosti sliv in orehov.

Slivovo pito odstranite iz pekača in narežete na poljubne kose.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo