Kombinacija sliv in orehov, ponuja prav osvežujoč okus za poletne dni.
Kaj se potrebuje za okusno
slivovo pito z orehi?
TESTO
125 g margarine
3 jajca
3 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
3 zvrhane žlice kisle smetane
4 žlice pirine polnozrnate moke
250 ml orehovih jederc
1 čajna žlička soda bikarbone
NADEV
1 kg sliv
2 žlici margarine
4 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
2 zvrhani žlici jedilnega koruznega škroba (gustin)
OSTALO
margarina za pekač
kristalni sladkor za posip pekača
PRIPRAVA
Jajcem dodamo kristalni sladkor in s pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, stepamo toliko časa, da zmes naraste za trikrat oz. nastane kremasta zmes (cca 8 min).
Zmanjšamo hitrost mešalnika in primešamo raztopljeno margarino ter kislo smetano. Dobro premešamo. Nato, na rahlo, v zmes umešamo še mešanico moke in sode bikarbone.
Biskvitno zmes stresemo v okrogel pekač (klasičen pekač za torto - premer 25 cm) , ki smo ga namazali z margarino in potrosili s kristalnim sladkorjem.
Potrosimo z orehi.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 35 minut.
Slive operemo pod tekočo vodo, osušimo in odstranimo koščice. Nato jih stresemo v kozico ter dodamo kristalni in vanilijev sladkor ter margarino. Pražimo 12 minut.
Pražene slive prelijemo z jedilnim škrobom, ki smo ga raztopili v nekaj žlicah hladne vode.
Ob stalnem mešanju kuhamo 3 minute.
Slivov nadev prelijemo preko biskvita in po potrebi poravnamo.
Pekač s slivovo pito postavimo v hladilnik za 3 ure.
NASVET
Priporočam, da slivovo pito
shranite v hladilnik čez noč. Namreč, dobro ohlajena pita ponuja pravo in
okusno kombinacijo naravne kislosti sliv in orehov.
Slivovo pito odstranite iz pekača in narežete na poljubne kose.
Ni komentarjev
Objavite komentar