Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čajni kolač

Čajni kolač s suhim sadjem in oreščki je okusna ideja, ki jo lahko postrežemo kot desert ob kosilu ali večerji.
Čajni kolač s suhim sadjem in oreščki je okusna ideja, ki jo lahko postrežemo kot desert ob kosilu ali večerji. 

Kaj se potrebuje za okusen čajni kolač?

250 g moke
1 čajna žlička soli
1 zavitek pecilnega praška (15,5 g)
340 g kokosove moke
100 g kandirane pomarančne lupine 
100 g kandirane lupine cedre
80 g suhih brusnic
150 g rozin
90 g orehovih jedrc
400 g kristalnega sladkorja
250 g masla
4 jajca
2 žlici vanilijeve arome
250 ml 100% ananasovega soka


PRIPRAVA

V skledo stresemo kokosovo moko, kandirano pomarančno in cedrino lupino, brusnice, rozine, orehova jedrca.

Dobro premešamo.
V skledo stresemo maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi. Dodamo kristalni sladkor, sol in s pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, mešamo toliko časa (6 min), da dobimo kremasto zmes.

Nato dodamo jajca in vanilijevo aromo.
Na najvišji hitrosti z električnim mešalnikom mešamo toliko časa (6 min), da se sestavine dobro povežejo in nastane kremna zmes.
Mešanici kokosa s sadjem dodamo moko in pecilni prašek.

Dobro premešamo.
Suhi del mešanice prelijemo z ananasovim sokom. Dodamo kremno zmes iz masla z jajci.

Nato vse skupaj dobro premešamo.
Pripravljeno zmes za čajni kolač stresemo v pekač (30*24 cm), ki smo ga obložili s peki papirjem. Biskvitno zmes enakomerno porazdelimo po celotni površini pekača.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 140°C, za tri ure in petnajst minut.
Pečen sadni kolač pustimo v pekaču, da se dobro ohladi.
Ohlajen kolač stresemo iz pekača in odstranimo peki papir.

Do serviranja pecivo shranimo v hladilnik ali hladen prostor. Narežemo na poljubne kose.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo