Preprosta in okusna ideja za hitro kosilo.
Kaj se potrebuje za slastne
mesne zvitke?
250 g mešanega mletega mesa
350 g jajčevca
100 g rumene paprike
70 g pora
1 konzerva češnjevega paradižnika (400 g)
4 rezine pšeničnega belega kruha s palminim in sončničnim oljem (t.i. toast brez skorje)
4 rezine topljenega sira z okusom paprike
sol
tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
2 stroka česna
PRIPRAVA
Zelenjavo (por, paprika, jajčevec) očistimo, narežemo na manjše kosčke in stresemo na vročo ponev.
Pokapamo z olivnim oljem, začinimo s soljo, poprom in grobo sesekljanim česnom.
Pražimo toliko časa, da zelenjava postane zlato rjave barve (5 min).
Eno tretjino pražene zelenjave odstranimo iz ponve in s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.
Zelenjavi, ki je ostala v ponvi, dodamo konzervo češnjevega paradižnika in dobro prevremo, da se okusi povežejo (4 min).
Mleto meso začinimo s soljo in poprom. Oblikujemo štiri mesne svaljke.
Meso položimo na pekač, pokapamo z olivnim oljem.
Nato pekač položimo v ogreto pečico na 185°C in spečemo na tri četrt.
Mesne svaljke lahko spečete tudi
v vroči ponvi ali žar plošči.
Rezine belega pšeničnega kruha, s pomočjo valjarja, razvaljamo na čim tanjše rezine. Nato jih premažemo s pripravljeno zmleto zelenjavno zmesjo.
Na kruh položimo rezino sira. Nato na sir položimo mesni svaljk in zavijemo v zavitek.
Pekač pokapamo z olivnim oljem, nanj položimo zvitke.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190°C in pečemo toliko časa, da dobi kruh nežno rjavo barvo (4 min).
SERVIRANJE
Na servirni krožnik položite zelenjavni ragu in ga obložite z zvitki.
Ob jedi servirate mešano listnato solato (mlada špinača, rukola, listi mlade špinače, berivka).
Ob jedi servirate mešano listnato solato (mlada špinača, rukola, listi mlade špinače, berivka).
Ni komentarjev
Objavite komentar