Kaj je boljšega, kot dobra domača in zdrava buča hokaida z morskim
nadevom.
2 manjši buči hokaido
200 g pora
250 g kozic
1 kuhan gomolj rdeče pese
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti poper
1 vejica peteršilja
1 strok česna
1 vejica rožmarina
PRIPRAVA
Buči, na zgornjem delu odrežemo "klobuk". Odstranimo semena, operemo pod tekočo vodo in osušimo.
Por narežemo na kolobarje, operemo v vodi in dobro odcedimo. Nato ga stresemo v vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da oveni.
Praženemu poru dodamo kozice. Začinimo s soljo in poprom.
Nato pražimo 5 minut.
Na koncu dodamo na kocke narezano rdečo peso, grobo sesekljan peteršilj in česen, rožmarin. Premešamo.
S pripravljenim nadevom napolnimo buči. Nato ju postavimo na pekač, pokrijemo s "klobukom" in pokapamo z olivnim oljem.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 45 minut.
Por narežemo na kolobarje, operemo v vodi in dobro odcedimo. Nato ga stresemo v vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da oveni.
Praženemu poru dodamo kozice. Začinimo s soljo in poprom.
Nato pražimo 5 minut.
Na koncu dodamo na kocke narezano rdečo peso, grobo sesekljan peteršilj in česen, rožmarin. Premešamo.
S pripravljenim nadevom napolnimo buči. Nato ju postavimo na pekač, pokrijemo s "klobukom" in pokapamo z olivnim oljem.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 45 minut.
PREDLOG ZA PRILOGO
Narezanemu belemu zelju primešamo grobo sesekljan peteršilj ter pokapamo z limoninim sokom in olivnim oljem.
Ni komentarjev
Objavite komentar