Preprost in okusen recept z merico, na žlico.
Kaj se potrebuje za okusno
skutino sladico?
KRHKO TESTO
17 zvrhanih žlic moke, tip 500
1/3 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke kristalnega sladkorja
3 žlice vode
250 g margarine
NADEV
500 g nepasirane skute
6 žlic kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
2 žlici pšeničnega zdroba
3 zvrhane žlice kisle smetane
2 jajci
1 čajna žlička nastrgane limonine lupine
PRIPRAVA
V skledo stresemo moko. Dodamo sol, sladkor, koščke margarine in vodo. S pomočjo dlani
pregnetemo in zmešamo v testno kepo.
Krhko testo zavijemo v PVC folijo in postavimo za pol ure v
hladilnik.
V skledo stresemo nepasirano skuto. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor, kislo smetano, pšenični zdrob, nastrgano limonino lupino, jajci. Nato dobro premešamo.
Testo položimo na pomokano delovno površino in razvaljamo.
S testom obložimo pekač, ki smo ga namazali z margarino in potrosili s pšeničnim zdrobom.
Nadev stresemo v pekač, obložen s krhkim testom. Nato ga enakomerno razporedimo po celotni površini pekača.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 50 minut.
Pečeno pito pustimo nekaj minut, da se umiri. Nato jo odstranimo iz pekača in narežemo na poljubne kose.
PRIPOROČILO
Pito servirajte mlačno.
Ni komentarjev
Objavite komentar