Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pečena skutina torta

Recept za sladico, za kuharske začetnike: Preprost in okusen recept z merico, na žlico.
Preprost in okusen recept z merico, na žlico.

Kaj se potrebuje za okusno skutino sladico?

KRHKO TESTO
17 zvrhanih žlic moke, tip 500
1/3 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke kristalnega sladkorja
3 žlice vode
250 g margarine
NADEV
500 g nepasirane skute
6 žlic kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
2 žlici pšeničnega zdroba
3 zvrhane žlice kisle smetane
2 jajci
1 čajna žlička nastrgane limonine lupine


PRIPRAVA

V skledo stresemo moko. Dodamo sol, sladkor, koščke margarine in vodo. S pomočjo dlani pregnetemo in zmešamo v testno kepo.

Krhko testo zavijemo v PVC folijo in postavimo za pol ure v hladilnik.
V skledo stresemo nepasirano skuto. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor, kislo smetano, pšenični zdrob, nastrgano limonino lupino, jajci. Nato dobro premešamo.
Testo položimo na pomokano delovno površino in razvaljamo.

S testom obložimo pekač, ki smo ga namazali z margarino in potrosili s pšeničnim zdrobom.
Nadev stresemo v pekač, obložen s krhkim testom. Nato ga enakomerno razporedimo po celotni površini pekača.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 50 minut.
Pečeno pito pustimo nekaj minut, da se umiri. Nato jo odstranimo iz pekača in narežemo na poljubne kose.

PRIPOROČILO

Pito servirajte mlačno.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo