Okusna in preprosta ideja za domače kruhovo pecivo.
Kaj se potrebuje za polnozrnate
bombete?
15 zvrhanih žlic polnozrnate pirine moke
2 zvrhani žlici suhih zelišč za solatni preliv
4 žlice mešanih semen (pinjole, sezam, sončnična in bučna semena)
3/4 čajne žličke soli
1 kocka svežega kvasa (42 g)
250 ml mlačnega mleka
50 ml olivnega olja
olivno olje za premaz
15 zvrhanih žlic polnozrnate pirine moke
2 zvrhani žlici suhih zelišč za solatni preliv
4 žlice mešanih semen (pinjole, sezam, sončnična in bučna semena)
3/4 čajne žličke soli
1 kocka svežega kvasa (42 g)
250 ml mlačnega mleka
50 ml olivnega olja
olivno olje za premaz
PRIPRAVA
V skodelico razdrobimo sveži kvas. Dodamo ščepec soli in
prelijemo z mlačnim mlekom. Pustimo stati, da se kvas razpusti (5 min).
Medtem v skledo stresemo moko, sol, dodamo semena in
zelišča ter premešamo.
"Suhi" del testa prelijemo z olivnim oljem in mlekom, v katerem smo raztopili kvas.
Premešamo, da dobimo testno gmoto, ki odstopi od stranic
sklede.
Testno gmoto stresemo na pomokano delovno površino in s
pomočjo dlani dobro pregnetemo (8 min).
Hlebček testa postavimo v skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo
in pustimo počivati 30 minut.
Hlebček testa stresemo na delovno površino in ga razrežemo na pet
enakih delov. Koščke testa oblikujemo v obliko bombete.
Nato jih postavimo na pekač,
pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 20 minut.
Vsako vzhajano bombeto z ostrim nožem nekajkrat zarežemo.
Nato jih premažemo z olivnim oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C,
za 35 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar