Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hrustljava enolončnica z rdečo peso

Preprosta, zdrava in okusna ideja za enolončnico iz jesenskih pridelkov.

Kaj potrebujete za okusno enolončnico?

300 g piščančjih prs brez kosti in kože
1 večja čebula
2 rumena korenja
2 korenini peteršilja z vejicami
1 gomolj zelene
1 gomolj rumene kolerabe
2 pesti mlade špinače
3 gomolje rdeče pese
sol
tribarvni grobo mleti poper
1 čajna žlička majarona
par vejic svežega timijana
olivno olje
3 stroke česna
3 žlice temnega balzamičnega kisa
1 večji krompir

-->
PREDPRIPRAVA

- piščančja prsa operemo pod tekočo hladno vodo, osušimo in narežemo na manjše kocke
- čebulo očistimo in zrežemo na manjše koščke
- korenje operemo, očistimo in narežemo na kocke
- korenine peteršilja očistimo, operemo in narežemo na kocke / vejice peteršilja operemo, osušimo in grobo zrežemo
- gomolj zelene in kolerabe očistimo, operemo in narežemo na kocke
- špinačo operemo ter osušimo
- rdečo peso skuhamo v slani vodi (25 min - čas kuhanja se prilagodi velikosti), olupimo in narežemo na kocke
- česen olupimo in grobo sesekljamo
- krompir očistimo, operemo in s pomočjo strgala, na najtanjši nastavek, nastrgamo
PRIPRAVA
V kozico stresemo čebulo in narezana piščančja prsa. Pokapamo z olivnim oljem ter pražimo 4 minute.
Dodamo pripravljeno zelenjavo (korenje, koleraba, zelena, korenino peteršilja) in pražimo 4 minute.
Praženo mešanico začinimo s sesekljanim česnom (2/3), a ko zadiši zalijemo z 1.6 litra hladne vode. Dodamo nastrgan krompir, grobo zrezan peteršilj, timijan, majaron in po okusu sol ter poper.

Ko tekočina zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 25 minut.

Tik pred serviranjem kocke rdeče pese stresemo na vročo ponev. Začinimo s soljo, s preostankom česna, pokapamo z olivnim oljem in pražimo 3 minute. Na koncu, pokapamo z balzamičnim kisom in premešamo.
SERVIRANJE

Tik pred serviranjem v enolončnico stresemo mlado špinačo in premešamo. Nalijemo v servirne krožnike in potrosimo z rdečo peso.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo