Hrustljavi in slastni kruhki z artičokami so popolna ideja za malico TO GO, izlet ali pa lahko postrežete kot večerni prigrizek ob vinu. Priprava traja le 14 minut.
Kaj se potrebuje za hrustljave
in zelo okusne kruhke?
narezane artičoke v sončničnem olju
albuminska skuta (ricotta)
rdeči pesto iz suhih paradižnikov
parmezan
sir mozzarella
hrustljavi rženi polnozrnati kruhki
sol
tribarvni grobo mleti popoer
PREDPRIPRAVA
- če imate cele artičoke, jih narežete na 4 enake dele.
PRIPRAVA
V posodo stresete ricotto. Dodate še rdeči pesto, narezane artičoke ter začinite s soljo in poprom. Nato premešate.
Za tri hrustljave kruhke (ena
oseba) potrebujete : 2 žlici ricotte, 8
četrtink artičoke, eno čajno žličko pesta, dva ščepca soli in en ščepec popra.
Odrežete kos peki papirja in ga položite na pekač. Nato na pekač položite ržene polnozrnate kruhke.
Kruhke obložite s pripravljenim nadevom iz artičok. Potrosite s parmezanom in obložite z nekaj koščki sira mozzarella.
Pekač postavite v ogreto pečico na 190°C, za 10 minut.
Pečene kruhke ohladite, shranite v PVC posodo in je že pripravljeno, da odnesete s sabo.
Ni komentarjev
Objavite komentar