Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Nadevani lignji s suhimi ocvirki

Preprosta in okusna kombinacija: Riba in svinjsko...


Kaj se potrebuje za okusno večerjo?

850 g očiščenih lignjev z lovkami    
150 g šampinjonov
1 srednje velika čebula
4 vejice svežega peteršilja
4 stroke česna
4 zvrhane žlice suhih ocvirkov
150 g dimljenega sira
2 vejice rožmarina
1 paradižnik
1/4 gladke podolgovate kumare
1/4 limone
sol
tribarvni grobo mleti poper
olivno olje


PRIPRAVA

Na olivnem olju pražimo na lističe narezano čebulo toliko časa, da oveni.
Nato dodamo na lističe narezane šampinjone in grobo sesekljane lovke. Pražimo 5 minut.

Nato dodamo grobo sesekljan peteršilj (2/3) in česen. Premešamo in odstavimo kozico iz toplotnega vira.
Ohlajeni mešanici dodamo nariban sir in suhe ocvirke. Dobro premešamo.

Nato po okusu začinimo s soljo in poprom.

NAMIG
Nadev za lignje s soljo in poprom začinite na koncu, saj ocvirki in sir dajo zmesi določeno miro slanosti.
KAKO SI OLAJŠATI POLNJENJE LIGNJEV?

PVC plastenko odrežite par centimetrov pod "vratom" plastične steklenice."Vrat" steklenice porinete v  odprtino lignja.  V širši del PVC  doma narejenega "lijaka" položite nadev in s pomočjo prsta porivate skozi "vrat"!
Lignje nadevamo, do dve tretjine, s pripravljenim nadevom. Nato jih z zobotrebcem "zašpinimo".

Pripravljene lignje položimo v pekač.
Lignje v pekaču potrosimo s paradižnikom in kumaro, narezano na kocke.

Nato potrosimo z grobo sesekljanim preostankom peteršilja. Dodamo še vejici rožmarina in limono, narezano na tanke rezine.

Pokapamo z olivnim oljem.
Pekač postavimo v pečico ogreto na 195°C, za 16 minut.

Med peko nekajkrat premešamo.

PRILOGA NAMIG
Ob okusnih lignjih, nadevanih z dimljenim sirom in suhimi ocvirki, serviramo listnato solato. Moj predlog: mešanica berivke, listov mlade špinače in rdeče pese ter rukole.  
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo