Pečena koruza, ki se v kombinaciji s pestom topi v naših ustih.
Enostaven recept, ki vam bo vzel le 5 minut časa za pripravo!
Kaj se potrebuje za pripravo
okusnega koruznega storža?
4 koruzne storže
20 g ribanega parmezana
4 žlice pesta rosso (pesto iz suhega paradižnika)
sol
PRIPRAVA
Koruzne
liste potegnemo do polovice in storžem znotraj odstranimo svilene nitke.
Nato z
listi zopet pokrijemo koruzni storž in jih povežemo z vrvico.
Storže
namočimo v osoljeno hladno vodo, za 30 minut.
Koruzne storže vzamemo iz vode in jih položimo na pekač.
Nato pekač položimo v ogreto pečico na 195°C, za 30 minut.
Med peko koruzne storže večkrat obrnemo.
Iz pečene koruze odstranimo nit in odstranimo koruzne liste.
Storže s koruzo, s pomočjo kuhinjskega čopiča, premažemo s pestom in potrosimo s parmezanom.
Ni komentarjev
Objavite komentar