Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pečena koruza s pestom

KORUZNI STORŽ: Pečena koruza, ki se v kombinaciji s pestom topi v naših ustih. Enostaven recept, ki vam bo vzel le 5 minut časa za pripravo!
Pečena koruza, ki se v kombinaciji s pestom topi v naših ustih. Enostaven recept, ki vam bo vzel le 5 minut časa za pripravo! 

Kaj se potrebuje za pripravo okusnega koruznega storža?

4 koruzne storže
20 g ribanega parmezana
4 žlice pesta rosso (pesto iz suhega paradižnika)
sol



PRIPRAVA

Koruzne liste potegnemo do polovice in storžem znotraj odstranimo svilene nitke.
Nato z listi zopet pokrijemo koruzni storž in jih povežemo z vrvico. 

Storže namočimo v osoljeno hladno vodo, za 30 minut.
Koruzne storže vzamemo iz vode in jih položimo na pekač.

Nato pekač položimo v ogreto pečico na 195°C, za 30 minut.

Med peko koruzne storže večkrat obrnemo.
Iz pečene koruze odstranimo nit in odstranimo koruzne liste.
Storže s koruzo, s pomočjo kuhinjskega čopiča, premažemo s pestom in potrosimo s parmezanom.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo