Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Žametne tortice s pehtranom

Okusne mini tortice, ki se ob grižljaju kar topijo, se v prevodu imenujejo tudi red velvet mini tortica s pehtranom.

Kaj se potrebuje za tortice, ki se ob grižljaju kar topijo?

2 1/2 skodelice moke, tip 500
2 zvrhani žlici nastrgane temne čokolade
1 čajna žlička soli
1 1/2 skodelice kristalnega sladkorja
1 1/2 skodelice olivnega olja
2 jajci
1 žlica vanilijeve arome
1 skodelica kefirja
1 čajna žlička sode bikarbone
2 žlici alkoholnega kisa
en šopek in pol svežega pehtrana
1 čajna žlička pecilnega praška
2 tubi rdeče barve v gelu ( po 5g) (lahko tudi barvo v prahu - 2 žlici)
350 g kisle smetane
PS: MERA - ENA SKODELICA JE 250 ML


PRIPRAVA

V posodo ubijemo jajci. Dodamo kristalni sladkor. Nato, na najvišji hitrosti, z električnim mešalnikom stepamo toliko časa, da dobimo kremasto zmes (6 minut).

Jajčni zmesi dodamo vanilijevo aromo, nastrgano čokolado, sol, jedilno rdečo barvo, kefir, alkoholni kis in olivno olje. Z električnim mešalnikom, na najvišji hitrosti, dobro premešamo.
NASVET
Če želite dobiti lepo rdečo barvo biskvita, priporočam da uporabite jedilno barvo v prahu. Pred uporabo barvni prah raztopite v parih žlicah hladne vode.

V PVC posodo stresemo moko. Dodamo soda bikarbono, pecilni prašek in grobo zrezan sveži pehtran, ki smo mu odstranili stebelca (nekaj vejic pustimo za dekoracijo)

Sestavine premešamo.
Mešanico iz moke postopoma vmešavamo v "mokri del" biskvita.
V odprtine pekača za mafine položimo papirnate skodelice za peko.

Skodelice do dve tretjine napolnimo z biskvitno zmesjo.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 23 minut.
Pečene žametne tortice pustimo v pekaču, da se ohladijo.

Pred serviranjem na vrh vsake tortice položimo eno čajno žličko kisle smetane in list pehtrana.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo