Pica brez glutena z okusnimi dodatki je popoln zadetek in lahko brez problemov zamenja klasiko!
Kaj se potrebuje za okusno pico?
TESTO
150 g koruzne moke brez glutena
500 g pripravljene zmesi za peko svetlega kruha brez glutena
1 zavitek vinskega kamna (17 g)
20 ml olivnega olja
400 ml mlačne vode
NADEV
5 gomoljev rdeče pese
400 g piščančjih prsi brez kosti in kože
130 g pora
250 g jajčevca
130 g zelene paprike
6 strokov česna
400 g sira mozzarella
sol
tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
en ščepec kumine
4 žlice temnega balzamičnega kisa
2 vejice peteršilja
1 čajna žlička mlete sladke paprike
SOLATKA
zelena solata, balzamični kis, sok limete
PRIPRAVA TESTA
V posodo stresemo pripravek za kruh brez glutena, koruzno moko in vinski kamen. Premešamo.
Prelijemo z mešanico mlačne vode in olja.
S pomočjo lesene žlice mešamo toliko časa, da se naredi testna gmota, ki odstopi od stranic posode (7 min).
Skledo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo testo počivati 45 minut.
PRIPRAVA namaz rdeče pese
Rdečo peso skuhamo v vodi z dodatkom soli.
Kuhano peso olupimo, narežemo na manjše koščke in s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.
Vročo ponev pokapamo z olivnim oljem, dodamo rdečo peso in pražimo 4 minute. Dodamo tri sesekljane stroke česna, kumino ter poper in sol po okusu. Ko česen zadiši, zalijemo z balzamičnim kisom, ki smo ga zmešali z 80 ml vode, na hitro prevremo.
PRIPRAVA piščančji trakci
Piščančje prsi operemo pod hladno tekočo vodo in dobro osušimo. Narežemo na tanke rezance.
Nato meso začinimo s sladko rdečo papriko, soljo, poprom in sesekljanim peteršiljem.
Dobro premešamo.
PRIPRAVA zelenjavna mešanica
Zelenjavo (por, paprika, jajčevec) očistimo, operemo in narežemo na manjše koščke oz. por na tanke kolobarje.
Zelenjavo stresemo na vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem in pražimo 4 minute. Na koncu začinimo s soljo, poprom in česnom.
SESTAVLJANJE IN PEKA PICE
Testo brez glutena razdelimo na 4 dele. Kos testa položimo na peki papir in oblikujemo, s pomočjo dlani, tanek krog z nekoliko debelejšim robom.
Postopek ponovimo tudi pri ostalih kosih testa.
Pripravljeno testo premažemo s kremo iz rdeče pese. Nato potrosimo s pripravljeno zelenjavo in mariniranim piščancem. Na koncu potrosimo z natrganimi koščki sira mozzarella.
Pice postavimo v ogreto pečico na 190°C, za 22 minut.
SERVIRANJE
Liste zelene solate narežemo na tanke rezance, operemo v hladni vodi in dobro odcedimo.
Rezance solate začinimo z balzamičnim kisom, limetinim sokom in na rahlo premešamo.
Pečeno pico razrežemo in potrosimo s pripravljeno solato.
Ni komentarjev
Objavite komentar