Preprosta ideja za domačo pripravo testenin.
Kaj se potrebuje za preprosto
pripravo domačih testenin in okusne omake?
TESTO ZA TESTENINE
200 g moke, tip 500
2 jajci
1/4 čajne žličke soli
2 žlici vode
OMAKA
1 čebula
1 kozarec suhega paradižnika mariniranega v olju (280 g)
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti poper
1 čajna žlička suhe limonine trave
2 vejice svežega timijana
2 pesti mlade špinače
4 stroke vloženega česna
3 žlice temnega balzamičnega kisa
2 žlici sojine omake
PRIPRAVA DOMAČIH TESTENIN
1. V skledo stresemo moko, dodamo jajci, sol in hladno vodo. Premešamo.
2. Testno gmoto stresemo na delovno površino in s pomočjo dlani dobro pregnetemo.
3. Oblikujemo hlebček, zavijemo v PVC folijo in shranimo v hladilnik za 25 minut.
4. Hlebček testa, na pomokani delovni površini, razvaljamo na debelino 1 do 2 milimetra.
5. Razvaljano testo pustimo počivati 10 minut.
6. Testo potrosimo z malo moke in zavijemo v zavitek.
7. Zvitek testa, z ostrim nožem, razrežemo na kolobarje širine pol centimetra.
8. Kolobarje, v roki, na rahlo stresemo, da se razvijejo.
V kozici zavremo vodo, ki smo jo solili.
V vrelo vodo stresemo doma narejene tagliatelle in kuhamo 5 minut.
Med kuhanjem nekajkrat premešamo.
Kuhane testenine odcedimo in dobro splaknemo s hladno vodo.
PRIPRAVA OMAKE
Čebulo očistimo in narežemo na tanke kolobarje. Nato jo stresemo v vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem ter pražimo toliko časa, da oveni.
Dodamo suh paradižnik, ki smo ga odcedili in narezali na manjše koščke. Začinimo s poprom, limonino travo in timijanom. Premešamo in pražimo 4 minute.
Omaki dodamo testenine, premešamo in pražimo 2 minute, da se okusi povežejo.
Jed solimo pred koncem priprave, ker suh paradižnik že ponuja določeno stopnjo slanosti.
Mlado špinačo operemo v hladni vodi in dobro odcedimo. Pokapamo z balzamičnim kisom in sojino omako. Dodamo česen narezan na tanke lističe in na rahlo premešamo.
SERVIRANJE
Testenine v omaki iz suhega paradižnika stresemo na servirni krožnik. Vrh obložimo s solatko iz mlade špinače.
Ni komentarjev
Objavite komentar