Rahla pena iz bele čokolade, ki vas bo s svojim okusom popeljala
v sanje.
Kaj potrebujete za preprosto in
hkrati okusno sladko naslado?
3 jajca
100 g bele čokolade
35 g kristalnega sladkorja
130 g kremnega sira mascarpone
1 žlica vanilijeve arome
OSTALO
200 g temne čokolade
2 žlici sončničnega olja
nekaj listov sveže mete
ena pest mešanice goji jagod, belih in črnih murv ter inkovskih jagod
PRIPRAVA MOUSSA
Jajca imamo nekaj časa na sobni temperaturi. Nato ločimo beljake od rumenjakov.
Beljake nalijemo v posodo. Dodamo kristalni sladkor in stepamo toliko časa, da dobimo trd sneg.
Električnemu mešalniku zmanjšamo hitrost in postopoma vmešavamo belo čokolado, ki smo jo stopili nad vodno soparo.
Nato postopoma vmešamo še mascarpone. Dodamo rumenjake in vanilijevo aromo ter dobro premešamo.
Kremno zmes stresemo v posodo in postavimo za dve ure v hladilnik, da se dobro ohladi.
PRIPRAVA ČOKOLADNEGA GNEZDA
1.
Temni čokoladi dodamo 2 žlici olja in raztopimo nad vodno soparo. Iz ALU folije naredimo štiri stožce. Nato jih oblijemo s čokolado in postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
2.
S preostanka čokolade naredimo na kosih peki papirja štiri kroge.
3.
Stožcem iz čokolade previdno odstranimo ALU folijo. Nato jih prelomimo na tri dele in na vsak čokoladni krog položimo po tri kose.
4.
Z ALU folije naredimo štiri "gnezda" in v vsakega položimo čokolado s peki papirjem. Zunanjo stran "gnezda" po potrebi še nekoliko dvignemo, da dobimo željeno obliko. Postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Čokoladnim gnezdom previdno odstranimo peki papir. Do uporabe shranimo v hladilnik.
SERVIRANJE
Čokoladno skodelico postavimo na servirni krožnik. Nato jo nadevamo s čokoladnim moussom iz bele čokolade, potrosimo z mešanico jagod in obložimo z nekaj listi sveže mete.
Ni komentarjev
Objavite komentar