Pred vrati je že »uvožen« praznik HALLOWEEN oz. NOČ
ČAROVNIC. Večinoma časa se vse vrti okoli buč, a pred vami je slasten predlog,
ki je kot nalašč za noro noč.
Kaj se potrebuje za okusno
hokaido bučo, ki je dobila sladek pridih?
2 hokaido buči (kos cca 380 g)
100 g bele mlečne čokolade
50 g mletega sladkorja
150 g kremnega sira mascarpone
nekaj hrustljavih vafljev oblitih s čokolado
nekaj listov sveže mete
PRIPRAVA
Hokaido buči odrežemo "klobuk" ( cca 2 centimetra od peclja). Nato z žlico odstranimo semena.
Postopek ponovimo še pri drugi hokaido buči.
Hokaido buči pokrijemo s "klobukoma" in ju položimo na pekač.
Pekač položimo v ogreto pečico na 190°C, za 60 minut.
Pečeni buči odkrijemo in pustimo, da se na pol ohladiti. Nato s pomočjo žlice, nežno, izdolbemo meso obeh buč.
Izdolbenemu delu buče dodamo mleti sladkor in s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.
Dodamo belo čokolado, ki smo jo raztopili nad vodno soparo.
Dobro premešamo.
Bučnemu pireju s čokolado dodamo kremni sir mascarpone in dobro premešamo.
Bučno kremo nalijemo v izdolbeni lupini pečene hokaido buče.
Nadevani buči postavimo v hladilnik za 3 ure, da se dobro ohladiti.
Pred serviranjem buči okrasimo z vaflji, metinimi listi in pokrijemo s "klobukom".
Ni komentarjev
Objavite komentar