Okusen kolač, ki se v ustih kar topi, s sočno sredico bo navdušil popolnoma vse.
Kaj potrebujete za pripravo
rahlega kolača s sočno sredico?
PRIPIS: MERA - ENA SKODELICA JE 250 ML
2 1/2 skodelice moke, tip 500
2 zvrhani žlici nastrgane temne čokolade
1 čajna žlička soli
1 1/2 skodelice kristalnega sladkorja
1 1/2 skodelice olivnega olja
2 jajci
1 žlica vanilijeve arome
1 skodelica kefirja
1 čajna žlička sode bikarbone
2 žlici alkoholnega kisa
en šopek svežega pehtrana
1 čajna žlička pecilnega praška
2 tubi rdeče barve v gelu ( po 5g) (lahko tudi barvo v prahu
- 2 žlici)
350 g kisle smetane
4 žlice kokosove moke
4 pesti ribeza
4 pesti pinjol
4 pesti rozin
4 pesti kandirane pomarančne lupine v kockah
margarina za mazanje pekača
PRIPRAVA
V posodo ubijemo jajci. Dodamo kristalni sladkor. Nato, na
najvišji hitrosti, z električnim mešalnikom stepamo toliko časa, da dobimo
kremasto zmes (6 minut).
Jajčni zmesi dodamo vanilijevo aromo, nastrgano čokolado,
sol, jedilno rdečo barvo, kefir, alkoholni kis in olivno olje. Z električnim
mešalnikom, na najvišji hitrosti, dobro premešamo.
NASVET
|
Če želite dobiti lepo rdečo barvo
biskvita, priporočam da uporabite jedilno barvo v prahu. Pred uporabo barvni
prah raztopite v parih žlicah hladne vode.
|
V PVC posodo stresemo moko. Dodamo soda bikarbono, pecilni
prašek in grobo zrezan sveži pehtran, ki smo mu odstranili stebelca.
Sestavine premešamo.
"Suhi del" biskvita postopoma umešamo v "mokri del"
biskvita.
Biskvitno zmes razdelimo v dva pekača (klasični pekač za potico / kruh - 10*30 cm), ki smo ju namazali z margarino in potrosili s kokosovo moko.
Biskvit, po potrebi, enakomerno poravnamo po celotni površini pekača.
Biskvita v pekaču potrosimo z rozinami, pinjolami, ribezom in kandiranimi kockami pomarančne lupine.
Pekača postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 37 minut.
Pečena kolača pustimo v pekaču, da se ohladita.
Nato ju stresemo na leseno desko in narežemo na poljubne kose.
Ni komentarjev
Objavite komentar