Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Stročnice po kmečko

Preprosta in okusna ideja za glavno jed!

Kaj potrebujete za preprosto in okusno glavno jed?

240 g mešanih suhih stročnic in žitaric (mešanica fižolov, grah, leča, rdeča leča, ječmen, pira)
2 žlici suhih ocvirkov
2 žlici prekajene zaseke
1 večja čebula
1/2 zelene paprike
4 stroki česna
180 g sira mozzarella
4 jajca
sol
tribarvni grobo mleti poper
majaron
timijan



PRIPRAVA

Suhe stročnice in žitarice stresemo v kozico, prelijemo s hladno vodo (3 l) in začinimo z eno čajno žličko soli.
Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 65 minut. 
Kuhane stročnice in žitarice odcedimo.

V vročo ponev stresemo na lističe narezano čebulo, na kocke narezano zeleno papriko, suhe ocvirke in prekajeno zaseko. 
Pražimo toliko časa, da se zaseka razpusti in dobi čebula zlato-rjavo barvo (4 min).
Praženi mešanici dodamo kuhane stročnice in žitarice, grobo sesekljan česen, ščepec majarona in timijana ter sol in poper po okusu.
Na hitro prepražimo (2 min).
Pripravljeno zmes razdelimo v dve ognjevarni posodi. Enakomerno porazdelimo po celotni površini posode.

V vsako posodo ubijemo po dve jajci. Nato potrosimo s sirom mozzarella, ki smo ga natrgali na manjše koščke.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 200°C, za 7 minut.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo