Receptura za preprosto pripravo vlečenega testa, ki ga lahko uporabimo za zavitek, burek, pite...
Kaj in koliko potrebujete za
pripravo vlečenega testa?
350 g moke, tip 500
15 ml olivnega olja
150 ml hladne vode
1 žlica alkoholnega kisa
1 jajce
1 ščepec soli
olivno olje za premaz
PRIPRAVA
V skledo stresemo moko. Dodamo ščepec soli, jajce ter prelijemo z mešanico iz vode, olja in kisa.
Z leseno žlico premešamo, da dobimo testno gmoto.
Testno gmoto stresemo na delovno površino. S pomočjo dlani dobro pregnetemo (8 min, pri gnetenju NE uporabite dodatne moke).
Oblikujemo hlebček.
Hlebček testa postavimo v skledo. Nato ga, na tanko, premažemo z olivnim oljem in pokrijemo s kuhinjsko krpo.
Pustimo počivati 30 minut.
Testo stresemo na delovno površino, ki smo jo prekrili s krpo in potrosili z moko.
S kuhinjskim valjem testo razvaljamo v obliko kroga, debeline pol centimetra. Nato ga s pomočjo rok čim tanjše razvlečemo.
Receptura oz. hlebček testa zadostuje za klasičen pekač. Tanko razvlečeno testo je velikosti 120*80 cm.
Ni komentarjev
Objavite komentar