Preprosta in okusna ideja za bučne kekse oz. piškote.
Kaj potrebujete za enostavno
pripravo keksov?
1 muškatno bučo (500 g)
130 g moke tip 500
50 g jedilnega koruznega škroba (gustin)
80 g kristalnega sladkorja
100 g masla
1 žlica vanilijeve arome
1/3 čajne žličke cimeta
mleti sladkor za posip
PRIPRAVA
Muškatno bučo položimo v kozico in zalijemo s hladno vodo. Ko voda zavre, kuhamo 45 minut.
Kuhano bučo odstranimo iz vode in ohladimo.
Nato jo prepolovimo in odstranimo semena ter pecelj.
Bučo položimo v skledo in jo s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.
Bučnemu pireju dodamo moko, škrob, sladkor, cimet, vanilijevo aromo in maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi.
S kuhinjsko metlico dobro premešamo, da se sestavine povežejo.
Dno pekača prekrijemo s kosom peki papirja.
S pomočjo dveh čajnih žličk delamo žličnike, ki jih s presledki polagamo na pekač.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 20 minut.
Bučne kekse ohladimo. Nato jih potrosimo z mletim sladkorjem.
Ni komentarjev
Objavite komentar