Preprosta, krhka in okusna ideja za osnovo. Kako vse lahko uporabite košarice, pa v namigu ob koncu recepture.
Kaj potrebujete za hrustljave
košarice?
300 g moke tip 500
200 g masla
100 g kristalnega sladkorja
1 ščepec soli
OSTALO
margarino za mazanje pekača
pekač za mafine, PVC folija, leča (ali riž, fižol, čičirika…),
kuhinjski valjar, nož, kozarec
PRIPRAVA TESTA
V skledo stresemo moko, sladkor, sol in na manjše koščke
narezano maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi.
Vse skupaj premešamo, da dobimo grudice.
Testne grudice stresemo na delovno površino in dobro
pregnetemo (6 minut).
Krhko testo zavijemo v PVC folijo in postavimo v hladilnik
za 25 minut.
Testo razvaljamo na debelino pol centimetra. S kozarcem
izrežemo kroge.
"Udrtine" na pekaču za mafine, dobro premažemo z
margarino. Nato jih obložimo z izrezanimi krogi. Stranice "udrtin"
obložimo z ostanki krhkega testa.
Testo, ki gleda čez rob "udrtin", odrežemo.
Košarice iz krhkega testa prekrijemo s kosi PVC folije. Nato jih napolnimo s polnilom (leča, čičirika, riž, fižol...), za otežitev.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 180°C, za 15 minut.
Pečene košarice iz krhkega testa pustimo v pekaču, da se ohladijo. Nato jih odstranimo in napolnimo z izbranim polnilom.
NAMIG
Košarice lahko napolnite z
vanilijevo, čokoladno ali skutino kremo, s čokoladnim moussom, sadnim pirejem,
kremo iz kremnega sira mascarpone, kostanjevo kremo, smetanovo strnjenko, tiramisu kremo, sladoledom… Na
koncu obložite s svežim sadjem, čokoladno ali karamelno dekoracijo, sadnim
želejem…
Ni komentarjev
Objavite komentar