Ob pogledu na skrinjo in hladilnik, iskal idejo za jed iz
dimljenega lososa. Od razpoložljivih artiklov izbral nekatere, ki so se po
mojem okusu ujemali. Na koncu nastala res okusna pita iz dimljenega lososa.
Kaj potrebujete za okusno pito
iz dimljenega lososa?
1 zavitek krompirjevih kroketov povaljanih v mandljevi panadi (500 g ; v recepturi lahko uporabite tudi klasične krompirjeve krokete ali krompirjeve cmoke brez nadeva)
2 jajci
voda (do 400 ml*razlaga v recepturi)
120 g dimljenega lososa
1 večji paradižnik
3 vejice luštreka
1/2 rdeče paprike
8 rezin topljenega sira
3 žlice kaper
1 ščepec tribarvnega popra
1 ščepec kopra
1 ščepec muškatnega oreščka
1/3 čajne žličke sladke paprike v prahu
1 ščepec rožmarina
maslo
pšenični zdrob
PRIPRAVA TESTA
V litrsko merco ubijemo dve jajci in do oznake 400 ml* nalijemo vodo. Začinimo s poprom, koprom, muškatnim oreščkom, sladko papriko in rožmarinom.
Dobro premešamo.
Krompirjeve krokete stresemo v posodo in prelijemo s pripravljeno mešanico.
Pustimo, da se kroketi dobro namočijo.
NAMIG
Ko kupite krokete, jih do
uporabe shranite v hladilnik in ne v skrinjo. S tem boste dosegli hitrejšo
pripravo…
Krokete v začinjeni vodi večkrat premešamo.
Nato jih s pomočjo roke razdrobimo in dobro premešamo, da dobimo testno gmoto.
Paradižnik operemo, osušimo in narežemo na tanke kolobarje.
Papriko očistimo, operemo, osušimo in narežemo na majhne kocke.
SESTAVLJANJE PITE
Pekač za torto premažemo z maslom in potrosimo s pšeničnim zdrobom.
Krompirjevo testo stresemo v pekač in ga enakomerno porazdelimo, po celotni površini.
Obložimo s tankimi rezinami paradižnika.
Nato obložimo z rezinami dimljenega lososa in potrosimo z listi luštreka.
Vse skupaj prekrijemo z lističi topljenega sira in potrosimo z narezano papriko in kaprami.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 35 minut.
Pečeno pito iz dimljenega lososa pustimo nekaj minut v pekaču, da se umiri. Nato jo odstranimo iz pekača in narežemo na poljubne kose.
NASVET
Pito lahko postrežete kot toplo
predjed ali glavno jed. Če jo postrežete kot glavno jed, priporočam, da poleg
servirate listnato solato iz rukole, mlade špinače, listov rdeče pese in
berivke.
Ni komentarjev
Objavite komentar