Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Palačinke palčke

Moj predlog za okusen zajtrk, ki ga pripravil tudi v živo, pred kamero nacionalne RTV SLO.

Kaj potrebujete za slasten zajtrk ali dnevni prigrizek?
TESTO
190 g moke, tip 500
2 čajni žlički pecilnega praška
1 čajna žlička soli
1 ščepec muškatnega oreščka
1 jajce
2 žlici masla
1 jajce
330 ml tekočega jogurta
25 g masla
1 ščepec grobo mletega popra
NADEV
160 g dimljenega lososa
30 posušenih brusnic
ALI
65 g tankih rezin prekajene slanine
par vejic luštreka
ALI
240 g mešane zelenjave (bučke, jajčevci, rdeča paprika)
PRELIV
50 ml javorjevega sirupa
sok ½ limone
1 ščepec grobo mletega popra
par kapljic sojine omake


PRIPRAVA TESTA

V skledo stresemo suhe (moka, pecilni prašek, sol, muškatni orešček, poper) sestavine testa in premešamo. Nato zmes prelijemo z jogurtom, stopljenim maslom in jajcem. Dobro premešamo. 
Pustimo počivati 10 minut.
PEKA PALČK

Ponev za palačinke postavimo na dovod toplotne energije, ki je naravnana na srednjo moč.

*Na ponev položimo rezino prekajenega lososa in potrosimo z grobo sesekljanimi brusnicami. S testom prekrijemo lososovo rezino. Na vsaki strani pečemo dve minute.

**Izbrano zelenjavo operemo, očistimo in narežemo na srednje debele palčke. Na ponev položimo tri zelenjavne palčke, eno poleg druge. Prelijemo s testom in na vsaki strani pečemo 2 minuti.

***Na ponev položimo dve tanki rezini prekajene slanine, potrosimo z grobo sesekljanim luštrekom in prelijemo s testom. Pečemo dve minute, obrnemo in pečemo še dve minute.

NASVET
Pri nadevu pustite prosto pot domišljiji in vključite živila, ki jih obožujete. Pripravite lahko tudi sladko verzijo. Receptu za testo odvzamete grobo mleti poper in eno čajno žličko soli. Dodate eno žlico kristalnega sladkorja, en ščepec soli, 1/3 čajne žličke cimeta in eno noževo konico mletih klinčkov. Za nadev lahko med drugim uporabite šampinjone, kuhano šunko, koromač, borovnice, jagode, banane…

PRIPRAVA PRELIVA

V posodo nalijemo javorov sirup, limonin sok in sojino omako. Začinimo s poprom in premešamo.
S pripravljenim prelivom tik pred serviranjem pokapamo palačinkine palčke.

NASVET

Za preliv lahko uporabite moj predlog, ki se odlično poda tako k slani kot sladki verziji. Pripravite pa lahko tudi jogurtov ali smetanov preliv, tatarsko omako, preliv iz kombinacije balzamičnega kisa in limoninega soka…

Video pogled kuhanja v živo DOBRO JUTRO
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo