Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Tatarski biftek

Povod za sestavljanje in testiranje drugačne verzije tatarskega biftka, je bilo dejstvo, da veliko ljudi ni pristašev "surovega" mesa.

Kaj potrebujete za pripravo tatarskega biftka, malo drugače?

400 g mladega govejega stegna
150 ml olivnega olja
50 ml bučnega olja
2 lovorjeva lista 
nekaj zrnov črnega popra
vejica rožmarina
2 jajci
45 g kislih kumaric
40 g čebule
2 žlici kaper
1 čajna žlička gorčice
3/4 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
25 g konzerviranih sardel brez kože in kosti
30 g sveže rdeče paprike
1/2 čajne žličke mlete rdeče paprike
1 noževa konica mlete kumine
2 žlici alkoholnega kisa
nekaj listov luštreka



PRIPRAVA

Kosu govejega stegna odstranimo kite, maščobo in žilice. Nato ga položimo v posodo in prelijemo z olivnim ter bučnim oljem. Dodamo lovorjev list, nekaj zrnov popra in vejico rožmarina.

Posodo postavimo za 24 ur v hladilnik (shranjeno meso je lahko v hladilniku do 7 dni).

Goveje meso vzamemo z oljne marinade in ga s pomočjo olja narežemo oz. sesekljamo na čim manjše kocke.
Meso stresemo v posodo. Dodamo grobo sesekljano oz. na čim manjše kocke narezano rdečo papriko, kislo kumarico, čebulo in sardelo. Začinimo s soljo, poprom, sladko papriko, gorčico in kumino.

Dobro premešamo.
Dno pekača prekrijemo z ALU folijo.

Na pekač položimo (na sredino) model v obliki kvadrata. Nato ga napolnimo z mesnim nadevom in nežno potlačimo. Odstranimo model.

Postopek ponovimo z drugo polovico mesnega nadeva.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 210°C, za 10 minut.
Pekač vzamemo iz pečice. S prostimi robovi ALU folije prekrijemo kocki in postavimo nazaj v pečico.

Temperaturo zmanjšamo na 180°C in pečemo še 20 minut.
POŠIRANJE JAJCA

V kozico nalijemo en liter vode, kateri dodamo alkoholni kis.

Ko voda zavre, zmanjšamo temperaturo, da še vedno nežno vre. Jajce ubijemo v zajemalko in ga previdno ter počasi spustimo v vodo, ob tem z zajemalko previdno mešamo, da jajce dobi lepo obliko. Kuhamo 4 minute. Nato ga s penovko previdno poberemo iz vode.

Postopek ponovimo še z drugim jajcem.
SERVIRANJE

Kocko tatarskega biftka nežno položimo na servirni krožnik in pokapamo s tekočino, ki je nastala pri peki.

Na vrh položimo poširano jajce in potrosimo s kaprami in listi svežega luštreka. 
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo