Sočna, aromatična in hrustljava hruška nashi v kombinaciji s čokolado ponuja odličen okus.
SESTAVINE
2 hruški nashi
2 čajni žlički
žafranike
2 žlici medu
1 limeta
BELA KREMA
55 g bele čokolade
za kuhanje
100 ml sladke smetane
TEMNA KREMA
55 g temne čokolade
za kuhanje
100 g kremnega sira
mascarpone
30 ml sladke
smetane
OSTALO
3 maslene kekse
oblite s temno čokolado
|
PRIPRAVA
Hruški olupimo. Nato ju postavimo v kozico in zalijemo s hladno vodo.
Dodamo žafraniko, med in limeto narezano na krhlje.
Ko voda zavre, kuhamo 25 minut.
Kuhani hruški vzamemo iz vode in ohladimo.
PRIPRAVA BELE KREME
Nad vodno soparo raztopimo belo čokolado.
Stopljeni čokoladi primešamo sladko smetano.
Belo kremo nalijemo v dve servirni posodici z robom. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Ohlajeno hruško prerežemo na pol. Izdolbemo semena odstranimo pecelj in polovici združimo.
Postopek ponovimo z drugo hruško.
PRIPRAVA TEMNE KREME
Temno čokolado raztopimo nad vodno soparo. Dodamo mascarpone in zmešamo v gladko zmes.
Prilijemo sladko smetano in dobro premešamo.
Maslene kekse oblite s čokolado s pomočjo noža grobo sesekljamo.
SESTAVLJANJE SLADICE IZ HRUŠKE
NASHI, KI JO IMENUJEJO TUDI AZIJSKA HRUŠKA
Hruško položimo v servirno posodico z belo kremo. Oblijemo s kremo iz temne čokolade in potrosimo z grobo sesekljanimi keksi.
Ni komentarjev
Objavite komentar