Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kamut rižota

Žitarica kamut, ki vsebuje manj glutena kot pšenica, je starodavna vrsta pšenice. Izvir iz Egipta,  je bogat vir vitaminov in je lahko prebavljivo žito.

SESTAVINE
300 g žita kamut
250 g mletega govejega mesa
70 g rdeče čebule
170 g rdeče podolgovate paprike
190 g koromača
1 zvrhana žlica tartufate
100 g dimljenega sira
6 brinovih jagod
2 vejice timijana
50 ml bučnega olja
sol
tribarvni grobo mleti poper





PRIPRAVA

Žito kamut operemo v hladni vodi. 
Nato ga stresemo v kozico, zalijemo s hladno vodo in dodamo polovico čajne žličke soli.

Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 40 minut.

Kuhano žito odcedimo.
-- čebulo olupimo in narežemo na majhne kocke
-- papriko očistimo in narežemo na majhne kocke
-- koromač operemo pod tekočo vodo, odstranimo storž in narežemo na tanke lističe
-- dimljeni sir nastrgamo
-- brinove jagode s pomočjo noža stremo

Pripravljeno čebulo stresemo v kozico, pokapamo z bučnim oljem in pražimo 4 minute. Dodamo mleto meso, papriko in koromač. Pražimo 8 minut. 

Začinimo (brinove jagode, timijan, 1/4 čajne žličke grobo mletega popra, 1/3 čajne žličke soli, tartufata).
Premešamo, prelijemo s 100 ml vode in kuhamo 5 minut, da voda povre.
V kozico z omako stresemo kuhan kamut in pokrito dušimo 5 minut.

Pred serviranjem primešamo nastrgan dimljeni sir.


Print Friendly and PDF
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo