Žitarica kamut, ki vsebuje manj glutena kot pšenica, je
starodavna vrsta pšenice. Izvir iz Egipta, je bogat vir vitaminov in je lahko prebavljivo
žito.
SESTAVINE
300 g žita kamut
250 g mletega govejega mesa
70 g rdeče čebule
170 g rdeče
podolgovate paprike
190 g koromača
1 zvrhana žlica
tartufate
100 g dimljenega
sira
6 brinovih jagod
2 vejice timijana
50 ml bučnega olja
sol
tribarvni grobo
mleti poper
|
PRIPRAVA
Žito kamut operemo v hladni vodi.
Nato ga stresemo v kozico, zalijemo s hladno vodo in dodamo polovico čajne žličke soli.
Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 40 minut.
Kuhano žito odcedimo.
-- čebulo olupimo in narežemo na majhne kocke
-- papriko očistimo in narežemo na majhne kocke
-- koromač operemo pod tekočo vodo, odstranimo storž in narežemo na tanke lističe
-- dimljeni sir nastrgamo
-- brinove jagode s pomočjo noža stremo
Pripravljeno čebulo stresemo v kozico, pokapamo z bučnim oljem in pražimo 4 minute. Dodamo mleto meso, papriko in koromač. Pražimo 8 minut.
Začinimo (brinove jagode, timijan, 1/4 čajne žličke grobo mletega popra, 1/3 čajne žličke soli, tartufata).
Premešamo, prelijemo s 100 ml vode in kuhamo 5 minut, da voda povre.
V kozico z omako stresemo kuhan kamut in pokrito dušimo 5 minut.
Pred serviranjem primešamo nastrgan dimljeni sir.
Ni komentarjev
Objavite komentar