Okusna ideja za praznično obloženo mizo, ki jo lahko servirate kot prigrizek, predjed ali glavno jed.
TESTO
400 g bele moke tip
500
100 g koruzne moke
1 zavitek suhega
kvasa 7 g
1 čajna žlička soli
1 ščepec sladkorja
50 ml olivnega olja
300 ml mlačne vode
NADEV
250 g mešanega
mletega mesa
120 g pora
60 g rdečega korenja
170 g rumenega
korenja
200 g paradižnika
1 ščepec muškatnega
oreščka
½ čajne žličke soli
¼ čajne žličke
grobo mletega popra
1 ščepec majarona
1 ščepec timijana
olivno olje
OMAKA
2 žlici kisle
smetane
2 žlici majoneze
2 žlici
kikirikijevega masla
1 žlica suhih
zelišč za solatni preliv
OSTALO
500 g mešane zelenjave
30 g parmezana
eno jajce
margarina za mazanje pekača
krušne drobtine za posip pekača
|
PRIPRAVA
V skledo presejemo belo in koruzno moko. Dodamo kvas, sol in sladkor. Premešamo.
Prelijemo z olivnim oljem in mlačno vodo. Premešamo, da dobimo testno gmoto, ki odstopi od stranic posode.
Stresemo na pomokano delovno površino in dobro pregnetemo. Hlebček testa postavimo v posodo in pustimo počivati 25 minut.
Zelenjavo (por, korenje, paradižnik) operemo in očistimo. Por narežemo na tanke kolobarje, korenje naribamo, a paradižnik narežemo na kocke.
Pripravljeno zelenjavo stresemo v vročo kozico, pokapamo z oljem in pražimo 5 minut.
Praženi zelenjavi dodamo mleto meso in začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom, timijanom in majaronom.
Pražimo 10 minut.
Kvašeno testo razvaljamo v obliko kvadrata, debeline 4 milimetre. Nato razrežemo na 12 enakih delov.
Na sredino razrezanih kosov testa položimo po dobro žlico mesnega nadeva z zelenjavo.
Robove testa premažemo z razžvrkljanim jajcem in z njimi prekrijemo nadev. Stičišče robov nežno stisnemo, da se združijo.
Nadevane hlebčke testa polagamo v pekač, ki smo ga premazali z margarino in potrosili s krušnimi drobtinami.
Pekač pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 20 minut.
Mesne buhteljne premažemo z razžvrkljanim jajcem in potrosimo z ribanim parmezanom.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 45 minut.
Pečene buhteljne pustimo nekaj minut v pekaču. Nato jih lahko serviramo.
PRIPRAVA OMAKE
V posodo stresemo majonezo, kislo smetano in kikirikijevo maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi.
Dodamo suha zelišča za solatni preliv in dobro premešamo.
PREDLOG ZA SERVIRANJE
Kot prilogo priporočam mešano kuhano zelenjavo in omako iz kisle smetane, majoneze ter kikirikijevega masla.
Ni komentarjev
Objavite komentar