Okusne, krhke in kremne pite iz aloe vere so kot nalašč za prihajajoče praznike.
TESTO
300 g moke tip 500
200 g masla
100 g kristalnega
sladkorja
1 ščepec soli
NADEV
2 konzervi aloe
vera po 300 g
1 čajna žlička želirnega sredstva agar agar
1 konzerva manga
425 ml
250 g kremnega sira
mascarpone
|
POSTOPEK PRIPRAVE
V skledo stresemo moko, sladkor, sol in na manjše koščke
narezano maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi.
Vse skupaj premešamo, da dobimo grudice.
Testne grudice stresemo na delovno površino in dobro
pregnetemo (6 minut).
Krhko testo zavijemo v PVC folijo in postavimo v hladilnik
za 25 minut.
Testo razvaljamo na debelino pol centimetra. S kozarcem
izrežemo kroge.
"Udrtine" na pekaču za mafine, dobro premažemo z
maslom. Nato jih obložimo z izrezanimi krogi. Stranice "udrtin"
obložimo z ostanki krhkega testa.
Testo, ki gleda čez rob "udrtin", odrežemo.
Košarice iz testa prekrijemo s kosi PVC folije in napolnimo s polnilom (leča, fižol, čičirika, riž) za otežitev.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 15 minut.
Pečene košarice iz krhkega testa pustimo v pekaču, da se ohladijo.
S košaric odstranimo polnilo za otežitev. Nato jih odstranimo iz pekača.
Konzervi kompota aloe vera stresemo v kozico. Primešamo želirno sredstvo agar agar.
Ko zavre, ob stalnem mešanju kuhamo 4 minute.
S kremo iz kompota aloe vera napolnimo košarice iz krhkega testa.
Počakamo 10 minut, da se krema strdi.
V posodo stresemo kremni sir mascarpone. Dodamo kose manga iz kompota.
Z električnim mešalnikom, na najvišji hitrosti, dobro premešamo, da dobimo kremno zmes.
Na vsako pito položimo po žlico kreme iz manga in kremnega sira mascarpone.
Mini pite položimo v hladilnik za eno uro.
Ostanke krhkega testa stresemo na pekač.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 7 minut.
Ko se koščki testa ohladijo, jih s pomočjo kuhinjskega valjarja zdrobimo.
Pred serviranjem mini pite z aloe vero potrosimo z zdrobljenim krhkim testom.
Ni komentarjev
Objavite komentar