Preprosta in okusna ideja za jed na žlico, ki vas bo pogrela v hladnih dneh.
SESTAVINE ZA PRIPRAVO
420 g mladega govejega stegna
220 g čebule
160 g zelene paprike
300 g korenja
220 g pora
2 stroka česna
sol, tribarvni grobo mleti poper, muškatni orešček
ZAKUHA
170 g koruzne moke + 1 zvrhana žlica bele moke
eno jajce
1 čajna žlička suhega ingverja v koščkih
1 čajna žlička sušene limonine trave
1 čajna žlička vinskega kamna
po en ščepec soli, tribarvnega grobo mletega popra in muškatnega
oreščka
OSTALO
voda, sol
PREDPRIPRAVA
Zelenjavo očistimo in narežemo na manjše koščke.
·
korenje operemo pod tekočo vodo, osušimo, olupimo in
narežemo na manjše koščke
·
por narežemo na srednje debele kolobarje, operemo v
"stoječi" hladni vodi in dobro odcedimo
·
čebulo olupimo in narežemo na manjše kocke
·
papriko očistimo, operemo, osušimo in narežemo na kocke
·
česen olupimo in grobo sesekljamo
·
goveje meso narežemo na srednje velike kocke
PRIPRAVA BISTRE ENOLONČNICE
Pripravljeno zelenjavo in goveje meso stresemo v večjo kozico. Prelijemo z 2500 ml hladne vode in začinimo s poprom (¼ čajne žličke), soljo (1 ½ čajne žličke) in muškatnim oreščkom (¼ čajne žličke).
Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 60 minut.
PRIPRAVA ZAKUHE
V posodo stresemo moko. Dodamo jajce, vinski kamen in začimbe (sol, poper, muškatni orešček, ingver, limonino travo). Prelijemo s 145 ml hladne vode in dobro premešamo.
Na štedilnik postavimo kozico z vodo, ki smo jo solili. Ko voda zavre s pomočjo čajne žličke delamo žličnike, ki jih polagamo v vodo.
Kuhamo 5 minut, nato žličnike odcedimo in oplaknemo s hladno vodo.
Tik pred serviranjem enolončnice, vložimo žličnike.
Ni komentarjev
Objavite komentar