Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Bombete s tartufi

Kombinacija krompirjevih kosmičev, semen in tartufate ponuja popoln okus. Zaradi polnega okusa lahko bombete zaužijete samostojno, lahko jih ponudite za zajtrk ali pa jih imate kot osnovo za slasten burger.

SESTAVINE
120 g krompirjevih kosmičev
350 g moke tip 500
1 zavitek suhega kvasa 7 g
2 zvrhane žlice tartufate
60 g mešanih semen sončnična in bučna semena, pinjole
1 čajna žlička soli
1 ščepec sladkorja
350 ml mleka
maslo za mazanje


PRIPRAVA
V posodo stresemo moko in krompirjeve kosmiče. Dodamo tartufato, semena, sol, sladkor in suhi kvas. Premešamo.
Pripravljeno zmes prelijemo z mlačnim mlekom in s pomočjo lesene žlice premešamo.
Testno zmes stresemo na pomokano površino. S pomočjo dlani dobro pregnetemo (6 minut)
Hlebček testa postavimo v posodo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 35 minut.
Kvašeno testo stresemo na delovno površino ter ga razrežemo na 14 enakih delov. En kos cca 70 g. S koščkov testa oblikujemo kroglice, ki jih polagamo na pekač in ob tem vsako nežno pritisnemo. Pokrijemo kuhinjsko krpo in pustimo počivat 25 minut.
Na vsaki bombeti, pred pečenjem, naredimo par zarez in dobro premažemo z maslom.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 37 minut.
Pečene bombete s tartufi pokrijemo s kuhinjsko krpo, da se ohladijo.

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo