Popolna in zelo okusna ideja za drzne!
100 g mlečne čokolade za obliv
250 ml sladke smetane
10 tankih rezin kraške pancete
¼ čajne žličke grobo mletega čilija
nekaj listov pehtrana
6
čokoladnih skodelic iz fine temne čokolade
PRIPRAVA
Čokolado položimo v kozico. Prelijemo s sladko smetano. Ob stalnem mešanju kuhamo, na najmanjšem dovodu toplotne energije, toliko časa (6 minut), da se čokolada stopi in tekočina postane nekoliko gosta. Čokoladno zmes prelijemo v drugo posodo in postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi (60 minut).
Štiri rezine kraške pancete popečemo na vroči ponvi. Pečemo toliko časa, da maščoba postekleni, a meso dobi zlato-rjavo barvo. Rezine položimo na papirnato brisačo in počakamo, da se posušijo ter odvečna maščoba odteče (30 minut).
Preostale rezine pancete zavijemo v zvitke in jih popečemo na vroči ponvi, da dobijo zlato-rjavo barvo. Med pečenjem jih obračamo. Položimo jih na papirnato brisačo, da odteče odvečna maščoba in postanejo hrustljavi (30 minut).
Ohlajene in posušene rezine kraške pancete sesekljamo. Sesekljano panceto in grobo mleti čili dodamo čokoladni kremi ter dobro premešamo, da dobimo gosto zmes.
Čokoladno kremo nalijemo v skodelice. Do serviranja jih postavimo v hladilnik. Liste pehtrana zamrznemo.
Pred serviranjem na vsako čokoladno košarico položimo po en hrustljav zvitek in list pehtrana.
Ni komentarjev
Objavite komentar