Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čokolada s panceto in čilijem

RECEPT ZA VALENTINOVO SLADICO! ZA NJEGA! Popolna in zelo okusna ideja za drzne!
Popolna in zelo okusna ideja za drzne!
SESTAVINE
100 g mlečne čokolade za obliv
250 ml sladke smetane
10 tankih rezin kraške pancete
¼ čajne žličke grobo mletega čilija
nekaj listov pehtrana
6 čokoladnih skodelic iz fine temne čokolade




PRIPRAVA
Čokolado položimo v kozico. Prelijemo s sladko smetano. Ob stalnem mešanju kuhamo, na najmanjšem dovodu toplotne energije, toliko časa (6 minut), da se čokolada stopi in tekočina postane nekoliko gosta. Čokoladno zmes prelijemo v drugo posodo in postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi (60 minut).
Štiri rezine kraške pancete popečemo na vroči ponvi. Pečemo toliko časa, da maščoba postekleni, a meso dobi zlato-rjavo barvo. Rezine položimo na papirnato brisačo in počakamo, da se posušijo ter odvečna maščoba odteče (30 minut).
Preostale rezine pancete zavijemo v zvitke in jih popečemo na vroči ponvi, da dobijo zlato-rjavo barvo. Med pečenjem jih obračamo. Položimo jih na papirnato brisačo, da odteče odvečna maščoba in postanejo hrustljavi (30 minut).
Ohlajene in posušene rezine kraške pancete sesekljamo. Sesekljano panceto in grobo mleti čili dodamo čokoladni kremi ter dobro premešamo, da dobimo gosto zmes.
Čokoladno kremo nalijemo v skodelice. Do serviranja jih postavimo v hladilnik. Liste pehtrana zamrznemo.
Pred serviranjem na vsako čokoladno košarico položimo po en hrustljav zvitek in list pehtrana.

Print Friendly and PDF
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo