Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čokoladni tartufi Rawr

Že nekaj časa se pripravljam k pripravi čokoladni truflov, ki jih nekateri imenujejo tudi čokoladnih tartufi. V osnovi so narejeni iz čokolade, smetane in masla, ki jih lahko oplemenitimo z različnimi dodatki. Tam čez, v deželi z meglo, jim pravijo truffles kar v prevodu pomeni tartufi, zaradi navidezne podobnosti z njimi. Ker sem želel ustvariti, končno nekaj v rubriki presno - vegansko, mi je bila temna čokolada Rawr popolna osnova.
SESTAVINE ZA PRIPRAVO
2 temni čokoladi Rawr
120 g / 80% kakavovih delov/ 100% organsko / brez glutena / naravno sladkano
100 g kokosovega olje iz ekološke pridelave
100 g mletih mandljev iz ekološke pridelave
20 ml javorjevega sirupa
30 g čokolade v prahu




PRIPRAVA
Temno čokolado Rawr, ki je primerna za presno - vegansko prehrano, zrežemo na čim tanjše koščke.
Narezano čokolado dodamo mletim mandljem. Premešamo. Dodamo kokosovo olje in pokapamo z javorjevim sirupom.
Sestavine dobro premešamo, da se povežejo. Pustimo stati 10 minut.
Iz pripravljene mase s temno čokolado Rawr, oblikujemo 10 kroglic, velikosti pink ponk žogice. Čokolado v prahu stresemo na plitvi krožnik in v njej povaljamo kroglice.
Pripravljene čokoladne tartufe Rawr shranimo za pol ure v hladilnik.
NAMIG
Čokoladne tartufe Rawr pred serviranjem za 15 minut postavite na sobno temperaturo.

Print Friendly and PDF
Ocenjujem...
Pri sestavljanju in preizkušanju recepta se nisem mogel upreti vabljivim vonjem. Obožujem čokolado  z visoko vsebnostjo kakava, a nekaj koškov je končalo tam kjer mora končati... 

Najprej je šel v usta košček temne čokolade, ki vsebuje najmanj 80 % kakava. Pri čokoladi sem pričakoval grenak priokus, vendar se je izkazalo ravno obratno. Stereotipi pravijo, da ti čokolada polepša trenutke … in res mi ga je. 
Težko se je bilo upreti ostalim koščkom, a misija se je morala nadaljevati.  Nebi bil jaz, če se nebi spravil ustvarjati nekaj svežega in novega.
Po požirku vode je bilo potrebno pripraviti brbončice še na »sestrico« z imenom Organska Čokolada, ki vsebuje najmanj 68% kakavovih delov. Vsekakor me je tudi ta navdušila, a ne toliko kot temna.
Ob zapisovanju recepture na blog in ob obračanju embalaže mi je v oči padlo še nekaj. Embalaža je iz 100% recikliranega papirja, ki vsebuje 10% kakavovih luščin.

Bravo RAWR.SI!

-->

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo