Že nekaj časa se pripravljam k pripravi čokoladni truflov, ki jih nekateri imenujejo tudi čokoladnih tartufi. V osnovi so narejeni iz čokolade, smetane in masla, ki jih
lahko oplemenitimo z različnimi dodatki.
Tam čez, v deželi z meglo, jim pravijo
truffles kar v prevodu pomeni tartufi, zaradi navidezne podobnosti z njimi. Ker sem želel ustvariti, končno nekaj v rubriki presno - vegansko, mi je bila temna čokolada Rawr popolna osnova.
SESTAVINE ZA PRIPRAVO
2 temni čokoladi Rawr
120 g / 80% kakavovih delov/ 100% organsko / brez glutena
/ naravno sladkano
100 g kokosovega olje iz ekološke pridelave
100 g mletih mandljev iz ekološke pridelave
20 ml javorjevega sirupa
30 g
čokolade v prahu
PRIPRAVA
Temno čokolado Rawr, ki je primerna za presno - vegansko prehrano, zrežemo na čim tanjše koščke.
Narezano čokolado dodamo mletim mandljem. Premešamo. Dodamo kokosovo olje in pokapamo z javorjevim sirupom.
Sestavine dobro premešamo, da se povežejo. Pustimo stati 10 minut.
Iz pripravljene mase s temno čokolado Rawr, oblikujemo 10 kroglic, velikosti pink ponk žogice. Čokolado v prahu stresemo na plitvi krožnik in v njej povaljamo kroglice.
Pripravljene čokoladne tartufe Rawr shranimo za pol ure v hladilnik.
NAMIG
Čokoladne tartufe Rawr pred serviranjem za 15 minut postavite na sobno temperaturo.
Ocenjujem...
Pri sestavljanju in preizkušanju recepta se nisem mogel
upreti vabljivim vonjem. Obožujem čokolado z visoko vsebnostjo kakava, a nekaj koškov je
končalo tam kjer mora končati...
Najprej je šel v usta košček temne čokolade, ki vsebuje najmanj 80 % kakava. Pri čokoladi sem pričakoval grenak priokus, vendar se je izkazalo ravno obratno. Stereotipi pravijo, da ti čokolada polepša trenutke … in res mi ga je.
Težko se je bilo upreti ostalim koščkom, a misija se je morala nadaljevati. Nebi bil jaz, če se nebi spravil ustvarjati nekaj svežega in novega.
Po požirku vode je bilo potrebno pripraviti brbončice še na »sestrico«
z imenom Organska Čokolada, ki vsebuje najmanj 68% kakavovih delov. Vsekakor me
je tudi ta navdušila, a ne toliko kot temna.
Ob zapisovanju recepture na blog in ob obračanju embalaže mi
je v oči padlo še nekaj. Embalaža je iz 100% recikliranega papirja, ki vsebuje
10% kakavovih luščin.
Bravo RAWR.SI!
Ni komentarjev
Objavite komentar