Večerno druženje popestrite z okusnimi kroglicami, ki se lahko postrežejo tako tople kot hladne.
250 sira mozzarella v kroglicah
1 skodelica moke
3 jajca
1 ½ skodelice krušnih drobtin
30 g nastrganega parmezana
po 1 ščepec soli, tribarvnega grobo mletega popra, muškatnega oreščka
in kopra
½ čajne žličke mlete sladke rdeče paprike
PRIPRAVA
Sir mozzarela dobro odcedimo.
PRIPRAVA PANIRE:
1. V prvo
skodelico stresemo moko.
2. V drugi
skodelici razžvrkljamo jajca, ki jih začinimo s soljo, poprom, muškatnim
oreščkom in koprom.
3. V tretjo
skodelico stresemo krušne drobtine. Dodamo nastrgan parmezan in mleto rdečo
papriko. Premešamo.
Mozzarella kroglico povaljamo v moki, pomočimo v razžvrkljanem jajcu in povaljamo v mešanici iz drobtin. Nato kroglico ponovno povaljamo v jajcu in drobtinah.
Postopek ponavljamo, dokler ne spaniramo vseh kroglic. Nato jih ocvremo v vročem olju, da dobijo zlato-rjavo barvo.
NAMIG
Ob hrustljavi mozzarelli serviramo krhlje limone in omako po izboru.
Tatarska omaka, gorčična omaka, omaka iz kisle smetane, nacho sir, kečap omaka, zeliščna omaka, sladko kisla omaka, a za bolj drzne sadna omaka z oreščki...
Ni komentarjev
Objavite komentar