Ob japonski jedi suši najverjetneje dobite prvo asociacijo "surova riba". Po nekaj dneh testiranja mi uspelo sestaviti okusno recepturo za sladki suši, ki ga res priporočam...
SESTAVINE
150 ml riža
500 ml mleka
2 žlici kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja 8 g
50 g bele čokolade
1 zvrhana žlica kokosovega olja
200 g marcipanove mase
60 g ameriških borovnic
60 g malin
2 širši rezini melone
mleti sladkor in mleti mandlji za posip delovne površine
PRIPRAVA
Riž stresemo v kozico. Prelijemo z mlekom. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor ter kokosovo olje. Ko zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 20 minut, da mleko izhlapi in se riž skuha.
Med kuhanjem večkrat premešamo.
Kuhanemu rižu dodamo belo čokolado in mešamo toliko časa, da se raztopi in dobro poveže.
Maline in borovnice operemo pod tekočo vodo in dobro odcedimo. Melono očistimo in narežemo na srednje debele trakove.
Kos marcipana položimo na delovno površino, ki smo jo potrosili z mletim sladkorjem in mletimi mandlji.
Nato, ga razvaljamo v obliko pravokotnika, debeline 3 milimetre.
Polovico dobro ohlajenega riža razporedimo po sredini razvaljanega marcipana. Riževo "posteljico" po sredini obložimo s pripravljenim sadjem.
Z drugo polovico riža prekrijemo sadje. Z nežnimi pritiski, iz riža oblikujemo "rolo". Nato, vse skupaj zavijemo v marcipan.
Marcipanov zavitek zavijemo v PVC folijo. Nato, ga z nežnimi pritiski valjamo po delovni površini, da dobimo obliko "salame".
Shranimo v hladilnik, za eno uro.
Marcipanov suši odstranimo s PVC folije in narežemo na rezine, širine 1.5 centimetra.
Ni komentarjev
Objavite komentar