Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pomarančna marmelada

Marmelada, ki bo navdušila predvsem ljubitelje osvežujočih okusov s kančkom kislosti!

SESTAVINE ZA PRIPRAVO
1200 g sočnih pomaranč neočiščenih
500 g kristalnega sladkorja
¼ čajne žličke muškatnega oreščka
¼ čajne žličke cimeta
40 g sredstva za želiranje



Kljub temu, da ni sezona za pripravo ozimnice, se spravil pripravljati pomarančno marmelado. Namreč prav sedaj, je pravo obdobje za sočne pomaranče.

PRIPRAVA
Pomaranče olupimo in narežemo na manjše kocke. Nato jih stresemo v kozico.

NAMIG
Pri recepturi sem uporabil sočne pomaranče, ena neočiščena je tehtala povprečno 150g (očiščena 125 g). Za recepturo, ki jo vam predstavljam potrebujete 1000 g očiščenih pomaranč.
V PVC posodi zmešamo sladkor, cimet, muškatni orešček in sredstvo za želiranje. Mešanico primešamo narezanim pomarančam v kozici. Ko zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 10 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo.
Pomarančni marmeladi odstranimo "peno", ki je nastala med kuhanjem. Nato marmelado nalijemo v kozarce, ki jih dobro zapremo.
Kozarce zavijemo v debelejšo brisačo ali odejo, da se marmelada dobro ohladi.
Pomarančna marmelada je odlična za zajtrk, palačinke ali pripravo raznovrstnih sladic.

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo