Marsikdaj se zgodi, da ni pri roki pripomočka, ki ga potrebujemo za pripravo ter izvedbo kakšnega recepta. Ena od rešitev je pred vami.
SESTAVINE ZA PRIPRAVO
200 g mlečne čokolade za obliv
2 žlici olja
2 žlici kandirane lupine cedre
3
žlice lešnikovega namaza NUTELLA
PRIPRAVA
Kartonasto podlogo za jajca prekrijemo s PVC folijo. S pomočjo prsta v udrtine na kartonu pritisnemo folijo, da dobimo jamice.
Kako izgleda postopek si lahko ogledate v priloženem
videu na koncu recepture.
Čokoladi dodamo olje ter jo raztopimo nad vodno soparo.
V devet "jamic" nalijemo po slabo žlico stopljene čokolade. Nato čajno žličko pomočimo v "jamico" in s čokolado premažemo stene "jamice". Postopek ponovimo še pri ostalih "jamicah".
V vsako "jamico", na sredino, položimo po nekaj kock kandirane lupine cedre in polovico čajne žličke lešnikovega namaza.
S preostankom raztopljene čokolade zalijemo jamice, tako da čokolada sega do roba.
Karton z domačimi pralinejami položimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Karton s pralineji obrnete, da padejo ven. Odstranite folijo.
Ni komentarjev
Objavite komentar