Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Sladica: Malinova vrtnica

RECEPT ZA VALENTINOVO SLADICO! ZA NJO! Popolna ideja, za razvajanje v dvoje!
Popolna ideja, za razvajanje v dvoje!
 

SESTAVINE – TESTO
150 g moke tip 500
100 g masla
50 g kristalnega sladkorja
1 ščepec soli
30 g čokolade bele in temne
20 g mletih mandljev
NADEV
250 g malin zamrznjenih
3 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja 8 g
1 zvrhana žlica jedilnega koruznega škroba
OSTALO
2-3 jabolka odvisno od velikosti - rdečkasta lupina
sok ene limone
1 čajna žlička jedilne barve v prahu rdeča
3 žlice kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja 8 g
 Receptura za pekač premera 13.5 centimetra, višine 5 centimetrov.


PRIPRAVA
V posodo stresemo moko, sladkor in sol. Dodamo maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi. Z roko premešamo, da nastanejo testne grudice. Stresemo na delovno površino.
Dodamo mlete mandlje in na tanko zrezano belo in temno čokolado.

Z roko dobro pregnetemo, da dobimo prožno testo. Kepo testa zavijemo v PVC folijo in postavimo za 20 minut v hladilnik.
Krhko testo položimo na rahlo pomokano delovno površino ter ga razvaljamo na debelino pol centimetra. Izrežemo krog in trak, ki se bo prilegal pekaču. Pekač dobro premažemo z maslom in obložimo s krhkim testom.
Pekač obložen s krhkim testom prekrijemo s PVC folijo. Napolnimo s sojo (lahko uporabite tudi riž, fižol, čičeriko ali lečo). Pekač postavimo za 25 minut, v ogreto pečico na 185°C. Odstranite folijo s polnilom.
NAMIG
Z ostanka testa lahko pripravite hrustljave kekse. Ena od idej TUKAJ. Pecite jih od 7 do 11 minut (odvisno za kakšno obliko in debelino se boste odločili). Z ostanka testa boste dobili 150 g piškotov.
Zamrznjene maline stresemo v kozico. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor. Kuhamo toliko časa, da se odtalijo. Nato dodamo jedilni koruzni škrob, ki smo ga raztopili v nekaj žlicah hladne vode. Ob stalnem mešanju kuhamo 3 minute. Maline vlijemo v pekač s krhko košarico. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi (120 minut).
V stekleno posodo vlijemo limonin sok in 300 ml hladne vode. Dodamo jedilno barvo v prahu (rdeča), kristalni in vanilijev sladkor ter vse skupaj dobro premešamo.
Jabolko operemo in narežemo na čim tanjše rezine. Režete tako, da z obeh strani jabolka, pridete do semen.
Jabolčne rezine položite v pripravljeno tekočino. Namakate jih 25 minut. Pred uporabo jih odcedite.
Odcejene rezine jabolk polagate na malinovo pito, tako da dobite obliko cveta.
KAKO POLAGATI JABOLČNE REZINE?
Prvo rezino jabolka položite na pito, tako da pol centimetra gleda čez rob. Na sredini rezine nežno pritisnete, da se malinov nadev malenkost dvigne. Nato poleg položite naslednjo rezino, tako da z njo prekrijete 2/3 že položene rezine. Nežno pritisnete. Rezine jabolka toliko časa polagate, od zunanjega roba proti sredini, da prekrijete celotno pito.
Rezino jabolka zavijete in njo zavijete še v dve rezini. "Popek" položite na sredino, da zaključite cvet.
Pito odstranite iz pekača. Do serviranja shranite v hladilnik.
Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo