Sestavine za omako, ki ponujajo popoln okus v kombinaciji s pirinimi testeninami.
200 g piščančjega fileja
1 koromač
1 podolgovata rdeča paprika
1 čebula
2 žlici tartufate
1 šopek luštreka
3 stroke česna
parmezan v kosu
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti poper
500 g testenin pirini široki rezanci
POSTOPEK PRIPRAVE
Čebulo očistimo, narežemo na tanke lističe in stresemo v vročo kozico. Dodamo na tanke rezine narezan piščančji file, pokapamo z olivnim oljem in pražimo 5 minut.
Piščanca lahko zamenjate s puranom, rostbifom ali tuno.
Rostbif se imenuje tudi ledja oz. nizki hrbet.
Praženemu piščancu dodamo pripravljeno zelenjavo (koromač operemo, osušimo, odstranimo storž in narežemo na tanke lističe / papriki odstranimo pecelj in semena, operemo ter narežemo na tanke kolobarje). Premešamo in pražimo 8 minut. Dodamo grobo sesekljan česen. Ko zadiši, prelijemo s 100 ml vode ter začinimo s soljo in poprom. Na hitro prevremo (2 minute).
Ljudje za pripravo omak, uporabljajo za osnovno tekočino, predvsem smetano in mlete pelate. Če že uporabljajte smetano, morate paziti pri količini. Saj jo je zelo hitro preveč in prevlada v jedi. Osebno se bolj nagibam uporabi jušne osnove ali vode, saj mi smetana ne gre v kombinacijo s testeninami.
Testenine v večini primerov pripravljam "na suho". Ko pripravljam omako oz. osnovo za testenine, vedno pražim tako, da se nekoliko prime dna posode. Nato zalijem z vodo. S tem dobim polnejši okus in barvo.
V pripravljeno osnovo za testenine stresemo kuhane široke rezance iz pirine moke. Dodamo tartufato in na grobo zrezan luštrek. Premešamo in na hitro pokuhamo (1 minuta), da se okusi pomešajo.
Pred serviranjem potrosimo z lističi parmezana in luštreka.
Za rezanje parmezana ne potrebujete noža za sir. Uporabite lahko nož za lupljenje krompirja.
Ni komentarjev
Objavite komentar