Rastlina, ki se počasi, a vztrajno uveljavlja!
KAJ POTREBUJE ZA OKUSNO IN HITRO KOSILO?
1 cikorija puntarella
1 podolgovata rdeča paprika
6 šampinjonov
2 večja fileja osliča
2 jajci
par vejic luštreka
sol
olivno olje
3
žlice ostrigine omake brez glutena
PRIPRAVA
Cikoriji odstranimo koreninski del. "Cvet" cikorije, ki spominja na beluše, razcvetkamo. Operemo pod tekočo vodo ter dobro odcedimo.
Cikorija je okusna rastlina, a njen okus nekoliko spominja na endivijo. Imenuje se tudi navadni potrošnik. V večini raste ob poljskih poteh. Prvi so jo začeli gojiti stari Grki, ki so iz nje vzgojili številne vrste radiča.
Liste cikorije položimo v vročo ponev. Pokapamo z olivnim oljem, začinimo enim ščepcem soli in popečemo (5 minut).
Šampinjone narežemo na štiri dele, a papriko na srednje debele kolobarje. "Cvet" cikorije, papriko in šampinjone stresemo v vročo ponev. Pokapamo z olivnim oljem, začinimo z dvema ščepcema soli in popečemo (4 minute). Na koncu primešamo grobo zrezan luštrek.
File osliča grobo zrežemo. Nato ga stresemo v vročo ponev in pokapamo z olivnim oljem. Pražimo 5 minut. Na koncu primešamo ostrigino omako.
Polovico popečenih listov cikorije položimo na servirni krožnik. Potrosimo s polovico pražene zelenjave in osliča. Na vrh položimo eno ocvrto jajce. Postopek ponovimo še z drugim servirnim krožnikom.
Ni komentarjev
Objavite komentar