Okusna solata z ocvrtim črnim ohrovtom, ki je poznan tudi pod imenom kodrolistni ohrovt oz. listnati ohrovt.
KAJ POTREBUJE ZA OSVEŽUJOČO SOLATO?
200 g črnega ohrovta
6 jagod
4 šampinjone
60 g prekajene slanine tanke rezine
3 žlice cvetličnega medu
4 lice temnega balzamičnega kisa
30 g grobo nastrganega parmezana
par vejic luštreka
POSTOPEK PRIPRAVE
Liste črnega ohrovta operemo pod tekočo vodo in dobro osušimo. Nato jih ocvremo (3-4 minute / odvisno od velikosti) v vročem olju. Ocvrte liste položimo na papirnato krpo, da se odteče odvečno olje.
Prekajeno slanino popečemo na vroči ponvi (na vsaki strani 1 minuto). Nato jo položimo na papirnato krpo, da se ohladi in postane hrustljava.
Jagode operemo, osušimo in narežemo na krhlje. Šampinjone očistimo in narežemo na tanjše rezine.
SESTAVLJANJE OKUSNE SOLATE
Na servirni krožnik položimo ocvrt črni ohrovt. Obložimo z jagodami in šampinjoni. Nato obložimo s hrustljavo slanino in potrosimo z grobo zrezanim luštrekom ter nastrganim parmezanom. Pokapamo z balzamičnim kisom in medom.
Ni komentarjev
Objavite komentar