Okusna solata z azijskim priokusom.
350 g piščančjega mesa prsa brez kosti in kože
1 rdeča paprika
1 manjši gomolj zelene
2 avokada
20 riževih listov premer 16 cm
200 g orehovih jedrc
500 g solate endivija in radič
80 ml sojine omake
80 ml ostrigine omake
1 žlica posušene limonine trave
1 žlica posušenih koščkov ingverja
1 žlica mlete rdeče paprike
½ čajne žličke soli
¼ čajne žličke koprca
1 ščepec muškatnega oreščka
olje za cvrtje
POSTOPEK PRIPRAVE SLASTNE SOLATE
Piščančja prsa operemo pod hladno tekočo vodo. Osušimo. Nato jih narežemo na manjše kocke (20 kosov). Narezano meso stresemo v posodo. Dodamo mleto rdečo papriko, sol, koprc in muškatni orešček. Dobro premešamo.
Zelenjavo (gomolj zelene, rdeča paprika, endivija, radič) očistimo, operemo v hladni vodi ter narežemo.
ZELENA - manjše kocke RDEČA PAPRIKA - manjše rezine ENDIVIJA IN RAČIČ - širši rezanci
Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in olupimo. Narežemo na manjše kocke.
Na štedilnik postavimo ponev z vodo in segrejemo do vrelišča. Rižev list položimo za 5 sekund v vročo vodo. List vzamemo z vode in ga položimo na vlažno delovno površino. Na sredino položimo kos piščančjega mesa, zelene in paprike. Zavijemo. Zvitek položimo na navlaženo površino. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo pripravljenega mesa.
Namig za vlažno površino! Leseno desko, nad pomivalnim koritom, prelijete z vodo in počakate, da odteče.
Piščančje zvitke ocvremo v vročem olju (7 minut). Ocvrtke položimo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo.
PRELIVA ZA SOLATO
V posodo nalijemo sojino in ostrigino omako. Dodamo limonino travo in ingver. Premešamo.
SESTAVLJANJE SOLATE
Na servirni krožnik položimo eno četrtino endivije z radičem. Na solato položimo pet ocvrtih piščančjih zvitkov. Potrosimo z eno četrtino orehovih jedrc in kockami avokada. Pokapamo s prelivom. Postopek ponovimo še pri ostalih treh porcijah.
Ni komentarjev
Objavite komentar